Preminuo Martin Landau zvezda serije „Nemoguća misija“

Oskarovac Martin Landau, američki glumac i zvezda televizijske serije „Nemoguća misija“, umro je prošle noći u Los Anđelesu u 90. godini, potvrdio je njegov agent.

Rođen u Bruklinu, Martin Landau započeo je karijeru pedesetih godina prošlog veka na Brodveju, a filmski debi je imao u filmu Alfreda Hičkoka Sever-severozapad 1959. godine.

Igrao je i u filmovima Kleopatra i Nevada Smit, a najveću popularnost stekao je igrajući u TV-seriji Nemoguća misija (Mission Impossible, 1966-1973) u kojoj je igrao Rolina Henda.

Landau je 1995. godine osvojio Oskara za sporednu ulogu, lik Bele Lugošija, u filmu Ed Vud reditelja Tima Bartona. Još dva puta je bio kandidat za tu prestižnu nagradu, a čak je i poslednjih godina, uprkos poznoj starosti, igrao u dve TV serije.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 17. jul 2017, 11:59)
anonymous [neregistrovani]

Ko zna...

Kao komandant svemirske stanice "ALPHA 1999",bila je to za vreme kada je producirana jedna jako dobra serija...do "Zvezdanih Staza",a ostalo je istorija.Martin Landau ima i drugih dobrih uloga,ali se ova "alpha 1999"najduze pamti,bar ja je pamtim...

(ponedeljak, 17. jul 2017, 10:51)
anonymous [neregistrovani]

Poslednji pozdrav komandantu Meseceve Baze Alfa

Mi iz "Star Wars" generacije secamo se Martina Landaua iz TV serije "Svemir 1999", koja je direktno prethodila Lukasovom mega-hitu. Tu smo se kalili kao ljubitelji naucno-fantasticnog zanra. Dobar posao si napravio, komandante Dzon Kenig!

(ponedeljak, 17. jul 2017, 10:20)
anonymous [neregistrovani]

Belikan

Pre svih ovih serija,postao je popularan kao cuveni Mr.Spok u "Zvezdanim stazama(iz 60-ih godina), a naravno i po filmskoj adaptaciji "Pinokia".