Tusk iznervirao belgijskog premijera citiranjem Džona Lenona

Pokojni član „Bitlsa“ Džon Lenon neočekivano je postao deo polemike na dvodnevnom samitu EU koji je danas počeo u Briselu, pošto su stihovi iz njegove čuvene pesme „Zamisli“ (Imagine) bili predmet „rata rečima“ evropskih lidera oko pregovora o Bregzitu.

AP navodi da je prvo predsednik Evropskog saveta Donald Tusk citirao Lenonove stihove „Možda ćete reći da sam sanjar, ali nisam jedini“ (You may say I am a dreamer but I'm not the only one), kada su u pitanju nade u pogledu eventualnog ostanka Velike Britanije u EU.

Navodi se da je belgijski premijer Šarl Mišel brzo uzvratio. „Ja ne sanjarim. I ja nisam jedini (I am not a dreamer. And I am not the only one)“, napisao je na Tviteru Mišel i insistirao na tome da je britanski narod odlučio da ode iz EU i da sada brzo treba da uslede pregovori o tome.

Mišel je dodao da je Uniji takođe potrebna izvesnost. „Ukoliko podržimo to da se Bregzit možda neće desiti, to donosi neizvesnost“, smatra premijer Belgije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво