Poznati muzičari i glumci se oprostili od Krisa Kornela

Na komemoraciji povodom smrti Krisa Kornela, od pevača grupe „Saundgarden“ koji je preminuo prošle nedelje u 53. godini, juče su se oprostili mnogi poznati američki muzičari i glumci.

Govor su održali gitarista Tom Morelo iz „Rejdž agenst d mašin“ (Rage Against the Machine) i „Audioslejva“ (Audioslave) u kojem je sarađivao s Kornelom.

Govorio je takođe glumac Džoš Brolin, dok je Čester Benington iz „Linkin parka“ otpevao pesmu Hallelujah, preneo je Asošiejted pres.

Komemoraciji i sahrani su prisustvovali Džejms Hetfild i Lars Ulrih iz „Metalike“ (Metallica), Dejv Grol iz „Fu fajtersa“ (Foo Fighters), Peri Farel i Dejv Navaro iz „Džejns adikšn“ (Jane's Addiction), kao i Kortni Lav i Farel Vilijams i Nil Rodžers iz grupe „Čik“ (Chick).

U mnoštvu poznatih, na oproštaju od Kornela su bili i njegovi saradnici iz „Saundgardena“ Met Kameron i Kim Tajil, kao i Kornelova supruga i deca.

Na sahrani su bili i glumac Bret Pit i Kristijan Bejl.

Komemoracija je počela jednom od skorašnjih Kornelovih pesama The Promise, a ožalošćeni su na sahranu krenuli uz pesmu Al Night Things Kornelove grupe „Templ of d dog“ (Temple of the Dog).

Sudski patolozi saopštili su da je Kornel izvršio samoubistvo vešanjem. Kornel je 18. maja pronađen u nesvesnom stanju u hotelskoj sobi, a lokalna policija je odmah otvorila istragu o mogućem samoubistvo pošto je muzičar imao povez oko vrata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво