Melanija Tramp se oglušila o primedbe supruga

Ne hajući na ranije primedbe svog supruga, američkog predsednika Donalda Trampa, Melanija Tramp stigla je bez marame na glavi u subotu u posetu Rijadu, prestonice Saudijske Arabije koja se pridržava ultrakonzervativne interpretacije islamskog šerijatskog zakona.

Меланија Трамп се оглушила о примедбе супруга Меланија Трамп се оглушила о примедбе супруга

Po tom zakonu su muškarci i žene, koji nisu rođaci, odvojeni na većini javnih mesta. Većina žena u toj zemlji pokriva kosu i lice velom – nikabom. Od žena koje posećuju tu zemlju zahteva se da nose crnu, široku odoru – abaju. Međutim, to se ne traži od strankinja i većina zapadnih žena se tako ne oblači.

Trampova supruga doputovala je odevena konzervativno: u crnim pantalonama sa širokim zlatnim kaišom, ali joj je duga kosa lepršala na vetru.

Ona je sledila primer drugih visokih gošća sa Zapada, uključujući svoju prethodnicu Mišel Obamu. Upravo nju je Tramp kritikovao što je januara 2015. godine bez marame došla u posetu Saudijskoj Arabiji u pratnji svog supruga Baraka Obame.

„Mnogi kažu da je divno što je gospođa Obama odbila da nosi maramu u Saudijskoj Arabiji, ali oni su uvređeni. Mi imamo dovoljno neprijatelja“, napisao je tada Tramp na Tviteru, uz pravopisne greške.

Britanska premijerka Tereza Mej i nemačka kancelarka Angela Merkel takođe nisu nosile maramu tokom poseta ove godine. Nekadašnja prva dama SAD Lora Buš samo je jednom nakratko stavila maramu koju je dobila na poklon, a ni Hilari Klinton na putovanju u Saudijsku Arabiju, kao Obamina državna sekretarka, nije pokrivala glavu.

Trampova najstarija ćerka i savetnica Ivanka koja je došla u američkoj delegaciji, takođe je bez marame.

U Saudijskoj Arabiji ženama je potrebna saglasnost muškog rođaka da dobiju pasoš, udaju se i voze automobil. Ako to nije otac ili suprug, to može biti čak i sin.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво