Patolog: Kris Kornel se obesio

Nakon istrage, zaključak patologa iz Detroita je da se pevač bendova „Soundgarden“ i „Audioslejv“ Kris Kornel obesio.

Portparol policije saopštio je da je pevač pronađen sa trakom oko vrata, a kancelarija patologa navodi da konačan izveštaj autopsije još uvek nije završen. Policija dodaje da više informacija za sada nije dostupno.

Patolog okruga Vejn, u čiju je mrtvačnicu prebačeno Kornelovo telo, rekao je da je incijalna autopsija pokazala da je reč o samoubistvu vešanjem. „Konačan izveštaj još nije završen“, dodala je kancelarija patologa.

Portparol policije u Detroitu rekao je za Bi-Bi-Si da je policija primila poziv nedugo nakon ponoći.

„Pronađen je na podu kupatila, pozvane su naše medicinske ekipe i on je proglašen mrtvim na licu mesta“, rekao je on. Prema njegovim rečima, Kornela je pronašao porodični prijatelj kada je otišao da ga proveri i ugledao ga na podu kupatila.

Kornelov portparol Brajan Bamberi ranije je njegovu smrt nazvao „iznenadnom i neočekivanom“ i rekao da su njegova supruga i porodica u šoku.

Povodom smrti Kornela, oglasile su se i njegove kolege, a ser Elton Džon napisao je na svom nalogu na Tviteru da je „šokiran i tužan“ zbog njegove iznenadne smrti.

"Sjajan pevač, tekstopisac i divan čovek“, istakao je Elton Džon.

Gitarista „Led cepelina“ Džimi Pejdž dodao je da je Kornel bio „neverovatno talentovan“ naglasivši da je bio veoma mlad i da će veoma nedostajati.

Porodica je zamolila za poštovanje privatnosti.

Kornel je bio pevač i jedan od osnivača izuzetno popularnog grandž pokreta u Sijetlu tokom devedesetih, kada je formirao „Saundgarden“, a kasnije i supergrupu „Audioslejv“.

broj komentara 0 pošalji komentar