Kornelovu smrt istražuju kao moguće samoubistvo

Smrt pevača i basiste bendova „Saundgarden“ i „Audioslejv“ Krisa Kornela istražuje se kao moguće samoubistvo, saopštila je policija u Detroitu.

Корнелову смрт истражују као могуће самоубиство Корнелову смрт истражују као могуће самоубиство

Kornel je preminuo u 53. godini u Detroitu, samo nekoliko časova nakon koncerta, preneo je ranije AP. Portparol policije u Detroitu rekao je za Bi-Bi-Si da je policija primila poziv nedugo nakon ponoći.

„Pronađen je na podu kupatila, pozvane su naše medicinske ekipe i on je proglašen mrtvim na licu mesta“, naveo je portparol policije.

Prema njegovim rečima, Kornela je pronašao porodični prijatelj kada je otišao da vidi kako je i ugledao ga na podu kupatila.

Telo je prebačeno u prostorije patologa i uzrok smrti će biti utvrđen tokom narednih dana.

Kornelov portparol Brajan Bamberi ranije je njegovu smrt nazvao „iznenadnom i neočekivanom“ i rekao da su njegova supruga i porodica u šoku.

Povodom smrti frontmena „Saundgardena“ i „Audioslejv“, oglasile su se i njegove kolege, a ser Elton Džon napisao je na svom nalogu na Tviteru da je „šokiran i tužan“ zbog iznenadne smrti Kornela. „Sjajan pevač, tekstopisac i divan čovek“, istakao je Elton Džon.

Gitarista „Led cepelina“ Džimi Pejdž naveo je da je Kornel bio „neverovatno talentovan“ naglasivši da je bio veoma mlad i da će veoma nedostajati mnogima.

Porodica preminulog umetnika zamolila je za privatnost u ovako teškom trenutku.

Kornel je bio pevač i jedan od osnivača izuzetno popularnog grandž pokreta u Sijetlu tokom devedesetih, kada je formirao „Saundgarden“, grupu najpoznatiju po hitovima Black Hole Sun i Spoonman.

Nakon raspada „Saundgardena“ 1997. godine (koji se ponovo okupio 2010. godine), Kornel je nastavio muzičku karijeru. Zajedno sa Tomom Morelom iz „Rejdž agenst d mašin“, Timom Komerfordom i Bredom Vilkom osnovao je „Audioslejv“ 2001. godine.

Sa novom supergrupom nastavio je da niže hitove, poput Like a Stone, Be Yourself i Show Me How to Live.

Takođe je napisao i otpevao pesmu You Know My Name, glavnu temu u filmu Kazino rojal.

Kornel se bavio i filantropijom. Pokrenuo je fondaciju „Kris i Viki Kornel“ kako bi podržavao decu koja se susreću sa poteškoćama, uključujući i beskućništvo, siromaštvo, zlostavljanje i zanemarivanje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара