Makron uspešan pijanista?

Novoizabrani predsednik Francuske, tridesetdevetogodišnji Emanuel Makron, pasionirani je pijanista-amater sa desetogodišnjim klasičnim muzičkim obrazovanjem, otkriva portal američkog radija „En-Pi-Ar“.

O tom aspektu njegovog života nedavno je bilo reči u emisiji emitovanoj na programu francuske radio-mreže „Evropa 1“ pod nazivom „Stvari koje niste znali o Emanuelu Makronu“.

Osim što je veliki poklonik karaoka, u emisiji „Evropa 1“ je otkriveno da je desetogodišnje klasično muzičko obrazovanje stekao u muzičkoj školi u rodnom Amjenu. 

U prošlomesečnom intervjuu za portal Classique News, Makron je rekao da bi voleo da se ponovno ozbiljnije posveti sviranju i da će to učiniti čim bude imao dovoljno vremena.

Otkrio je i da je veliki poklonik muzike velikih pijanista i kompozitora Roberta Šumana i Franca Lista.

Kad je 2014. postao francuski ministar ekonomije, francuski Monde o njemu je pisao kao o „Mocartu u Jelisejskoj palati“, a taj nadimak su preuzeli brojni evropski listovi i mediji, uključujući i nemački Di Velt.

Erudiciji novog francuskog predsednika u prilog ide i podatak da je pre dve godine za vreme Makronovog gostovanja u TV programu Kanal +, domaćin emisije Siril Eldin pozvao tadašnjeg ministra ekonomije da se priseti početka Molijerove komedije Mizantrop, a on je spremno napamet izgovorio nekoliko stihova.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво