Vučić za kinesku televiziju: Žene u Srbiji najlepše na svetu

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu kineskoj državnoj televiziji „Si-Si-Ti-Vi“ uoči posete Pekingu odgovarao na pitanja novinarke kineske televizije, motivisane željom da srpskog lidera približi najširoj kineskoj publici.

Konstatujući da su u Kini izuzetno popularna dvojica Srba – Bata Živojinović i Novak Đoković, premijera je novinarka zamolila da joj obezbedi intervju sa srpskim teniserom, na šta joj je on odgovorio: „Daću sve od sebe.“

Nastavljajući dalje razgovor na temu sporta, zapitala je premijera Vučića kako to da je Srbija tako moćna u tenisu, fudbalu, odbojci...

„Košarka, odbojka, vaterpolo – nismo izgubili nijednu utakmicu u poslednjih 10 godina. Kada je reč o košarci, samo su Amerikanci na svetu bolji od Srba. U vaterpolu nijedna vodena zemlja se ne može porediti sa nama, a mi nemamo more, ni reke nam nisu baš tako čiste, niti imamo mnogo bazena, ali smo najbolji“, istakao je premijer.

Na pitanje u čemu je tajna što su Srbi tako uspešni, premijer joj je objasnio da su Srbi veoma talentovani, ali i veoma visoki, što je dobro za odbojku i košarku.

Zamoljen da kineskim građanima, zainteresovanim da posete Srbiju, preporuči neku zanimljivu destinaciju, premijer ih je pozvao da posete Beogradsku tvrđavu na Kalemegdanu, na primer, zatim, kako je rekao, naše kaldrmisane ulice i delove starog grada.

Za noćni život je rekao da je dobar, ne samo za mlade već i za starije, a tu je, kazao je, Novi Sad sa Petrovaradinskom tvrđavom.

Premijer je objasnio i da se u Srbiji u ishrani najviše koristi meso.

„Meso, meso i još mesa. Ako volite meso, dolazite u pravu zemlju mesa. Služi se kao predjelo, glavno jelo, a može i umesto deserta“, našalio se on.

Na komentar novinarke da se priča da su devojke iz Srbije veoma lepe i da imaju posebnu vrstu lepote, premijer je kazao da misli da su žene u Srbiji najlepše na svetu.

„One su vrlo šarmantne, pametne i vrlo jake. Srpkinje brinu o sebi, uvek su lepo odevene, one uvek žele da predstave ne samo sebe već i svoje porodice, svoju zemlju, gradove, na najbolji mogući način. Ponosni smo što možemo reći da imamo jako pametne, veoma šarmantne žene i zato pozivam Kineze da dođu i da se sami u to uvere.“

Na lično pitanje voditeljke o tome koliko je visok, što, kako je navela, veruje da zanima i kineske građane, Vučić je rekao: „Metar i devedeset osam centimetara, što je skoro dva metra.“

Novinarka je na to s olakšanjem primetila da je dobro što je jutros izabrala cipele sa visokim potpeticama.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво