Prva dama Francuske – šarm i pozitivna energija

Brižit Tronje, supruga Emanuela Makrona, koji je pobedio na predsedničkim izborima u Francuskoj, u njegovom životu prisutna je još od kada je bio petnaestogodišnjak – isprva kao njegova nastavnica, potom u godinama koje slede ljubavnica, a zatim supruga i – prva dama.

Прва дама Француске – шарм и позитивна енергијa Прва дама Француске – шарм и позитивна енергијa

Brižit, koja je 24 godine starija od svog supruga, biće uz njega i kada taj 39-godišnji evropejac bude preuzeo dužnost kao dosad najmlađi predsednik moderne Francuske, prenosi AFP.

Elegantna i vitka, 64-godišnja Brižit je najbliža Makronova saradnica, kojoj je obećao zvaničnu ulogu u predsedničkoj palati.

„Svake večeri razgovaramo o onome što smo čuli jedno o drugome. Moram da obratim pažnju na sve, da dam sve od sebe da ga zaštitim“, rekla je u intervjuu za magazin Pari mač prošle godine.

Brižit se našla na naslovnim stranicama desetak časopisa, ruku pod ruku sa mužem na raznoraznim skupovima, fascinirajući svet svojom neobičnom romansom.

Međutim, pre svega toga, ona je bila supruga drugog muškarca i majka troje dece, koja predaje francuski, latinski i dramu.

Rođena je u Amjenu, kao i Makron, u dobrostojećoj porodici koja se uspešno bavi proizvodnjom testenine i čokolade.

Početkom devedesetih godina 20. veka, veoma ju je zaintrigirao mladić koji je glumio u jednoj predstavi – to je bio Emanuel, kome je odmah pritekla u pomoć u radu na jednom tekstu i tada su počeli da grade vezu.

Tada 39-godišnja nastavnica bila je „potpuno očarana“ Emanuelovom inteligencijom, a osećanja su bila obostrana. Dva meseca kasnije, on joj je, kao 17-godišnjak, obećao da će se oženiti njome „šta god radila“.

Makron je nastavio školovanje, ali je sve vreme bio sa njom u vezi, da bi na kraju ona napustila prvog muža i godinu dana kasnije, 2007, udala se za Makrona, preselivši se u Pariz, gde je nastavila da radi kao nastavnica.

Oni koji poznaju Brižit opisuju je kao srdačnu i racionalnu ženu, koja odiše šarmom i pozitivnom energijom.

Ona je uz Makrona bila i kada je glasao u drugom krugu predsedničkih izbora, fokusirana na život sa mužem političarem i na ogromnu posvećenost izbornoj kampanji.

„Srećna sam što ovo delim sa Emanuelom, iako, kad je reč o politici, nisam imala mnogo izbora“, otkrila je Brižit, istovremeno izrazivši želju da, kao prva dama, pomogne mladim ljudima koji se hvataju ukoštac sa mnogobrojnim problemima.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи