Papa: Moć je kao džin na prazan stomak

Ljudi moraju da brinu o onima koji imaju manje sreće u životu, biti ponizni i istovremeno nastojati da izgrađuju društveno uključivu budućnost za svakoga, poručio je papa Franja.

„U Argentini postoji izreka: Moć je kao da pijete džin na prazan želudac. Vrti vam se, opijeni ste, izgubite ravnotežu i ako svoju moć ne povežete s poniznošću i nežnošću, završite tako da povredite sebe i one oko vas“, rekao je papa na konferenciji „Ted tok“.

Pojašnjavajući svoje reči, papa je rekao: „Molim vas, dozvolite mi da to kažem jasno i glasno: 'Što ste moćniji, vaše će delovanje imati veći učinak na ljude, i na vama je veća odgovornost prema poniznom postupanju. Ako to ne učinite, vaša će vas moć uništiti i vi ćete uništiti druge.“

U video-poruci na konferenciji u kanadskom Vankuveru, papa je, kako je prenela Hina, istakao da često brine o bolesnima, migrantima, zatvorenicima i nezaposlenima, ističući potrebu za poštenijim društvom.

„Kako bi to bilo divno kada bi razvoj nauke i tehnologije išao ruku pod ruku s većom jednakošću i društvenom uključivošću. Kako bi to bilo divno da, dok otkrivamo udaljene planete, ponovo otkrijemo potrebe braće i sestara koji se okreću oko nas“, naveo je poglavar Rimokatoličke crkve.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара