Prvi poljubac o kojem priča svet – on 15, ona 40 godina

Nakon što je u nedelju ušao u drugi krug predsedničkih izbora u Francuskoj, u javnost je ponovo „isplivao“ snimak Emanuela Makrona kako sa 15 godina ljubi svoju nastavnicu drame, ženu od 40 godina, koja će mu kasnije postati supruga.

Kada je Emanuel Makron pohađao srednju školu, Brižit Tronj, starija gotovo 25 godina od njega, bila je u braku i imala troje dece. Uprkos tome, ljubav je pobedila i Makron je već sa 16 godina obećao da će se oženiti njom.

Video-snimak koji je ovih dana aktuelizovan od strane francuskih medija i munjevito preuzet širom sveta, nastao je u maju 1993. godine – Makron je glumio u školskoj predstavi i pri silasku sa pozornice nastavnicu drame Brižit Tronj mu je čestitala kao i ostalim učenicima.

Nakon stiska ruke i poljupca s nastavnicom, današnji kandidat za predsednika odlazi do  mikrofona i deluje kao da se nasmejao dok je gledao u njenom pravcu, no, ne čuje se šta govori, navodi britanski Miror.

Par se venčao 1997. godine, a neobična ljubavna priča privukla je pažnju francuskih tabloida i časopisa. Otkako je Makronu porasla popularnost, a njegov put prema Jelisejskoj palati postajao sve ozbiljniji, sve češće su bili tema trač rubrika i oboje su s vremena na vreme odgovarali na napade kritičara.

Držite se dalje od Emanuela!

Emanuelovi roditelji u ono vreme nisu bili nimalo srećni što se njihov sin zaljubio u nastavnicu privatne katoličke srednje škole u Amijenu. Pokušali su i da prekinu tu romansu, a njegov otac je, navodno, upozorio Tronjovu da se drži dalje od Emanuela dok ne napuni 18 godina.

Tronjova, koja je tada nosila suprugovo prezime Ozijer, odgovorila je: „Ne mogu ništa da vam obećam.“

Prošle godine je u jednom francuskom dokumentarnom filmu rekla da nije bio poput ostalih tinejdžera. Prisetila se kako joj je predložio da zajedno napišu dramu: „Nisam verovala da će to ići tako daleko. Mislila sam da će mu dosaditi. No, pisali smo zajedno i malo-pomalo potpuno me je osvojila inteligencija tog dečaka.“

Kad je imao 16 godina, Makrona su roditelji poslali u Pariz na nastavak školovanja, a on se zakleo da će se oženiti Tronjovom, koja je tada imala 40 godina.

„Stalno smo se čuli i provodili sate u telefonskim razgovorima. Malo-pomalo, sav moj otpor je nestao, uspeo je da me osvoji i to na neverovatan način, sa strpljenjem“, istakla je Brižit.

broj komentara 12 pošalji komentar
(petak, 28. apr 2017, 16:56) - anonymous [neregistrovani]

oni su bili samo djeca.....

A on je njima poljubio mamu...
Ljubav je jaka i mocna sila...
Nisu djeca buducnost Francuske..
Ljubav je buducnost Francuske .
Postovani glasaci cijele Evpope.
Kada podjete na izbore .
Ostavite djecu.Napustite ih.
Ponesite samo ljubav.
Ljubav vaseg buduceg. Jeste uvijek topla i vrela..
Pazite, nemojte da se opecete...

(petak, 28. apr 2017, 16:22) - Zastarevanje! [neregistrovani]

Prošlo je više od 50 godina,

"zločina" moje školske drugarice!-Ja sam glumio iskustvo,ona nije morala!

(sreda, 26. apr 2017, 19:08) - Istinito, [neregistrovani]

iz Italije:

"Tvoj deda i ja smo shvatili da smo stvoreni jedno za drugo!"-Poruka unukove devojke,odbegle sa njegovim dedom!A student je samo hteo da je prestavi familiji!

(sreda, 26. apr 2017, 19:08) - anonymous [neregistrovani]

Neka trazi naknadu stete

Decko je iskoristen

(sreda, 26. apr 2017, 14:50) - anonymous [neregistrovani]

Biznis!!!!!! Koje foliranje

Ma kakva ljubav ! Ona je dobila piletinu a on odskocnu dasku za visoke krugove!!!!

(sreda, 26. apr 2017, 14:19) - slavko [neregistrovani]

Kada ti je sin stariji od muža

a žena malo mlađa od bake...

(sreda, 26. apr 2017, 13:29) - Nnnnoti [neregistrovani]

Zamena teze

Pa nije on zaveo nju vec ona njega. Zamislite da je ona musko a on zensko do sada bi ga mediji lincovali.

(sreda, 26. apr 2017, 12:42) - anonymous [neregistrovani]

Svašta?!

@Zar takav da vodi drzavu, nemoj da gledaš preko tuđeg plota.Dušan je bio Srbin ne Francuz.Pa, da se kod nas primenjuje Dušanov zakonik, koliko bi ljudi bilo bez ruke,noge ili nosa?Šta kaže Zakonik za krađu "šume", za prvu bračnu noć, za ubistvo (oslepljivanje) oca ili sina?Šta kaže Dušan u Zakoniku za prolazak kroz crveno svetlo?

(sreda, 26. apr 2017, 11:22) - Ivana [neregistrovani]

Ne razumem

Ja zaista ne mogu da razumem ovakvu ljubav. Trudim se, ali ne mogu. :)
Nije u pitanju 5 ili 10 godina, vec 25. On je sada u najboljim godinama, a ona baba. Kada se neko zaljubi u osobu toliko stariju, to je najcesce zbog nezdravog odnosa sa roditeljima

(sreda, 26. apr 2017, 07:56) - anonymous [neregistrovani]

Dusanov zakon ?

Gdje ti zivis, koji Dusanov zakon. Radi takvih glupost i jesmo 100 godina nazad od razvujenog sveta.