Ivanka branila očev stav prema ženama, publika se smejala

Ćerka američkog predsednika Ivanka Tramp danas se, na ženskom samitu u Berlinu na kojem je učestvovala i nemačka kancelarka Angela Merkel, osetila prozvanom da brani stav svog oca prema ženama.

Иванка бранила очев став према женама, публика се смејала Иванка бранила очев став према женама, публика се смејала

Ćerka Donalda Trampa je, učestvujući na panelu G-20 sa ženama liderima, izazvala smeh u publici kada je pohvalila „zalaganje svog oca“ kada su žene u pitanju i njegovu ulogu „vatrenog zagovornika pružanja podrške porodicama i omogućavanja njihovog razvoja“, prenosi AFP.

Moderator panela, novinar koji se bavi finansijskim temama, iznenada ju je prekinuo rekavši da bismo, „imajući u vidu neke stavove prema ženama koje je njen otac javno izneo... mogli da se zapitamo da li je on zaista neko ko toliko radi na osnaživanju žena“.

„Svakako sam čula kritike medija i to je nešto što se ponavlja. Ali ja iz ličnog iskustva znam da hiljade žena koje su decenijama radile sa mojim ocem i za njega, dok je bio u privatnom sektoru, svedoče o njegovoj veri i čvrstom ubeđenju u potencijal žena i njihovu sposobnost da obavljaju posao kao i bilo koji muškarac“, istakla je Ivanka.

Ivanka Tramp je napomenula da uz to, kao ćerka, može da govori iz ličnog ugla, znajući da ju je otac ohrabrivao i omogućio joj da se razvija i napreduje.

„Odrasla sam u kući u kojoj nije bilo prepreka za ono što sam mogla da postignem, a nije bilo ni razlike između mene i moje braće“, navela je.

Ivanka, bivša manekenka koja je pokrenula sopstvenu modnu liniju, radila je za kompaniju svog oca, a sada ima kabinet kao savetnik u Beloj kući.

Na svom prvom zvaničnom putovanju u novoj ulozi, ona se pojavila na panelu o ekonomskom osnaživanju i preduzetništvu žena, sa visokim gostima među kojima su bile i direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard i holandska kraljica Maksima.

U međuvremenu, predsednik Donald Tramp napisao je na Tviteru da „se ponosi liderstvom svoje ćerke kad je reč o unapređenju uloge žena u ekonomiji“, preneo je AP.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво