Ivanka branila očev stav prema ženama, publika se smejala

Ćerka američkog predsednika Ivanka Tramp danas se, na ženskom samitu u Berlinu na kojem je učestvovala i nemačka kancelarka Angela Merkel, osetila prozvanom da brani stav svog oca prema ženama.

Ćerka Donalda Trampa je, učestvujući na panelu G-20 sa ženama liderima, izazvala smeh u publici kada je pohvalila „zalaganje svog oca“ kada su žene u pitanju i njegovu ulogu „vatrenog zagovornika pružanja podrške porodicama i omogućavanja njihovog razvoja“, prenosi AFP.

Moderator panela, novinar koji se bavi finansijskim temama, iznenada ju je prekinuo rekavši da bismo, „imajući u vidu neke stavove prema ženama koje je njen otac javno izneo... mogli da se zapitamo da li je on zaista neko ko toliko radi na osnaživanju žena“.

„Svakako sam čula kritike medija i to je nešto što se ponavlja. Ali ja iz ličnog iskustva znam da hiljade žena koje su decenijama radile sa mojim ocem i za njega, dok je bio u privatnom sektoru, svedoče o njegovoj veri i čvrstom ubeđenju u potencijal žena i njihovu sposobnost da obavljaju posao kao i bilo koji muškarac“, istakla je Ivanka.

Ivanka Tramp je napomenula da uz to, kao ćerka, može da govori iz ličnog ugla, znajući da ju je otac ohrabrivao i omogućio joj da se razvija i napreduje.

„Odrasla sam u kući u kojoj nije bilo prepreka za ono što sam mogla da postignem, a nije bilo ni razlike između mene i moje braće“, navela je.

Ivanka, bivša manekenka koja je pokrenula sopstvenu modnu liniju, radila je za kompaniju svog oca, a sada ima kabinet kao savetnik u Beloj kući.

Na svom prvom zvaničnom putovanju u novoj ulozi, ona se pojavila na panelu o ekonomskom osnaživanju i preduzetništvu žena, sa visokim gostima među kojima su bile i direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard i holandska kraljica Maksima.

U međuvremenu, predsednik Donald Tramp napisao je na Tviteru da „se ponosi liderstvom svoje ćerke kad je reč o unapređenju uloge žena u ekonomiji“, preneo je AP.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 27. apr 2017, 09:23) - Dokazano! [neregistrovani]

Lepota je pola...neobrazovanja!

Angela je Dr fizike,iako nije doktorirala u Novome Sadu!

(sreda, 26. apr 2017, 09:09) - anonymous [neregistrovani]

Niko

ne degradira zene vise od Nemacke porno industrije,pisanje po faci i takve stvari,pun internet...meni je to degradirajuce ali ne vidim da se neko buni,valjda to smatraju za slobodu izrazavanja.

(sreda, 26. apr 2017, 07:36) - anonymous [neregistrovani]

predsednik

Ona je pravi predsednik USA a ne Donald

(sreda, 26. apr 2017, 00:00) - anonymous [neregistrovani]

neprijatno ruzne

Boze kako su ruzne Kancelarka I MMF direktorka Muskarci u telima zena Trampova cerka koja je polu Amerikanka a pola Cehinja je za njih totalna lepota