Le Penova odbila da pokrije glavu zbog muftije, sastanak otkazan

Liderka Nacionalnog fronta i kandidatkinja ekstremne desnice na izborima u Francuskoj Marin le Pen otkazala je sastanak sa velikim libanskim muftijom, pošto je odbila zahtev da pokrije glavu.

Predsednička kandidatkinja ekstremne desnice doputovala je u trodnevnu posetu Libanu, gde je razgovarala s visokim zvaničnicima, a jutros je trebalo da se sastane sa najvišim sunitskim liderom šeikom Abdel-Latifom Derijanom.

Kada je došla u njegovu kancelariju, jedan od muftijinih pomoćnika hteo je da joj da belu maramu kako bi je stavila na glavu, što je Le Penova odbila, ističući da se ranije sastajala sa velikim muftijom egipatskog El Azhara, šeikom Ahmedom el Tajebom, jednim od najviših sunitskih sveštenika na svetu, i da tada nije nosila maramu.

Kada joj je rečeno da su u Libanu drugačiji običaji, Le Penova je izašla iz kancelarije.

Iz muftijine kancelarije je kasnije saopšteno da je liderki Nacionalnog fronta preko njenog savetnika unapred rečeno da će morati da pokrije glavu maramom tokom sastanka, jer je takav protokol.

„Muftijina kancelarija žali zbog tog neprikladnog ponašanja na takvim sastancima“, navedeno je u saopštenju. 

Le Penova je novinarima rekla: „Možete preneti moje poštovanje velikom muftiji, ali ja se neću pokriti.“

Ankete ukazuju da bi Le Penova mogla da pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora, ali da bi izgubila u drugom krugu.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара