Gibraltar zbog dugovanja zaplenio jahtu ruskom milijarderu

Superjahta Andreja Maljničenka, jedna od najvećih na svetu, zaplenjena je u Gibraltaru zbog tvrdnji nemačkog brodogradilišta da im ruski milijarder duguje 15,3 miliona evra.

Гибралтар због дуговања запленио јахту руском милијардеру Гибралтар због дуговања запленио јахту руском милијардеру

Portparol Meljničenka rekao je da je uveren da će naredba o zapleni uskoro biti povučena. Superjahta neobičnog izgleda i neobičnog imena „Jahta za plovidbu A“, registrovana na Bermudima, napustila je brodogradilište u Kilu, na severu Nemačke, pre dve nedelje.

Dugačka je 143 metra i ima tri jarbola, od kojih je glavni visok 100 metara. Teška je 12.600 tona, a koštala je, navodno, 400 miliona evra.

„Nobiskrug“, kompanija koja ju je napravila, navodi da ima podvodnu prostoriju za posmatranje, hibridni dizel-električni pogon i najsavremeniji navigacioni sistem.

Prema dokumentu u čiji je uvid imao NDR, „Nobiskrug“ zahteva isplatu dugovanja od 9,8 miliona evra, kao i dodatnih 5,5 miliona za podizvođače i kamate.

„Plovilo je usidreno i zadržano u teritorijalnim vodama Gibraltara“, potvrdio je maršal Lijam Jits, dok je portparol milijardera naveo da se radi o „tehničkom problemu, čijim rešavanjem će neprijatna epizoda uskoro biti završena“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи