Kao pre 60 godina, predsednik SAD i premijer Japana igrali golf

Američki predsednik Donald Tramp ugostio je japanskog premijera Šinza Abea, koji je u poseti SAD. U Trampovoj luksuznoj rezidenciji na Floridi dva državnika igrala su golf, kao i Abeov deda nekadašnji premijer Japana sa predsednikom SAD Dvajtom Ajzenauerom pre šest decenija.

„Japan ima odličnog predstavnika“, naveo je Tramp na Tviteru posle nekoliko sati povredenih s japanskim premijerom u golf klubu.

Pre partije golfa, Donald Tramp i Šinzo Abe su se kratko obratili novinarima reagujući na lansiranje balističke rakete Severne Koreje.

„Poslednje lansiranje rakete Severne Koreje je potpuno nedopustivo“, rekao je Tramp i dodao da Japan imaju stopostotnu podršku SAD.

Posle kontroverznih izjava o Kini i Japanu tokom predizborne kampanje, Tramp je promenio retoriku zauzimajući konvencionalniji stav.

Abe je rekao da je gostoprimstvo američkog predsednika daleko iznad njegovog očekivanja i da je zadovoljan što je osim partije golfa mogao sa američkim predsednikom da razgovara o raznim pitanjima u regionu i svetu.

Analitičari su ocenili da je sastanak Abe-Tramp sličan sastanku pre 60 godina koji su imali Abeov deda Nobusuke Kiši, tadašnji premijer Japana, koji je pored zvaničnih razgovora takođe igrao golf s američkim predsednikom Dvajtom Ajzenauerom.

Abe je prvi strani državnik koji je do sada proveo dosta vremena s Trampom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво