Bouvijeva smrt promenila sudbinu knjige Stivena Šapiroa

Dugogodišnji fotograf magazina „Lajf“ Stiven Šapiro, koji je nedavno objavio kolekciju fotografija britanskog muzičara Dejvida Bouvija, otkrio je da je o knjizi počeo da razmišlja u oktobru 2015, ali da je Bouvijeva smrt, u januaru prošle godine, sve promenila.

Боувијева смрт променила судбину књиге Стивена Шапирoа Боувијева смрт променила судбину књиге Стивена Шапирoа

„O samoj knjizi i šta će se naći u njoj počeo sam da razmišljam u oktobru 2015. Počeli smo da radimo na njoj i Dejvid je rekao da je to dobar projekat. Zatim smo odložili rad na knjizi nakratko. Odjednom je Dejvid umro i odjednom je detalj s Kabalom postao važan i zbog toga što nosi istu odeću kao na koricama knjige. Ovo je dovelo do promena i načina na koji smo hteli da uradimo knjigu. Njegova smrt je šokirala sve. Ona je sve promenila“, objasnio je Šapiro u intervjuu za portal Kaleidoskop medija povodom godišnjice Bouvijeve smrti.

Cenjeni fotograf je rekao da je prvi put radio s Bouvijem 1974. godine u Los Anđelesu kada ga je slikao za privatnu foto-sesiju. 

Snimio je i fotografije koje su kasnije krasile omote za albume poput Station to Station i Low, a koje, kako je rekao, pokazuju kako su stil i imidž Dejvida Bouvija evoluirali u to vreme, kada je tražio sebe u različitim likovima, ali i istraživao nepoznato.

„Bio je veoma lak za saradnju i to jeste bila saradnja. Ja sam samo realizovao njegove ideje i to je bio početak“, ispričao je Šapiro u intervjuu za portal Kalidoskop medija u kojem je govorio i o saradnji s drugim velikim imenima koje je tokom višedecenijske karijere fotografisao.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво