Putin predložen za Nobelovu nagradu za mir

Rukovodilac francuskog Centra za političke i međunarodne odnose Fabijen Bosar izjavio je danas da je zvanično nominovao predsednika Rusije Vladimira Putina za Nobelovu nagradu za mir.

„Kao šef Centra za političke i međunarodne odnose zvanično sam predložio kandidaturu slanjem pisma Nobelovom komitetu, u kojem sam izneo mišljenje da Vladimir Putin treba da dobije Nobelovu nagradu za mir kao nagradu za svoje mirovne napore“, rekao je francuski politikolog.

Bosar očekuje da će i drugi stručnjaci i političari podržati tu kandidaturu.

On je istakao da su u vreme kada je predsednik SAD Barak Obama dobio Nobelovu nagradu za mir, američki vojnici bili u Iraku, pa da vazdušni napadi na pozicije terorista u Siriji ne bi trebalo da utiču na dodelu Nobela ruskom lideru, koji učestvuje u velikom broju mirovnih inicijativa, prenosi Sputnjik.

„Mislim da predsednik Putin zaslužuje to priznanje, jer je on jedini koji se trenutno bori protiv terorizma“, rekao je Bosar.

Nobelova nagrada za mir 2016. godine dodeljena je kolumbijskom predsedniku Huanu Manuelu Santosu za ogromne napore za okončanje građanskog rata koji traje više od 50 godina.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара