Kirk Daglas kao Roki dočekao da popije votku

Glumac Kirk Daglas proslavio je 100. rođendan u hotelu „Beverli Hils“ u Los Anđelesu, a u salu je stigao sa bokserskim rukavicama praćen muzičkom temom iz filma „Roki“, prenosi AP.

Кирк Даглас као Роки дочекао да попије вотку Кирк Даглас као Роки дочекао да попије вотку

Na privatnoj svečanosti, kojoj je prisustvovalo oko 150 prijatelja i članova porodice, Kirk Daglas je održao obećanje dato doktoru pre nekoliko godina, da će, ukoliko doživi 100 godinu, popiti čašu votke.

Pre nego što je stigla votka, servirana u velikoj čaši za martini, novopečeni stogodišnjak je primao čestitke najmilijih i gledao inserte svojih najpoznatijih filmova, poput Spartaka, Žudnja za životom, Staze slave i mnogih drugih.

Na svečanosti su bili njegova supruga Ana, sa kojom je u braku 62 godine, sin Majkl Daglas sa suprugom Ketrin Zitom Džouns i sedmoro unučadi, kao i prijatelji Don Rikls, Džefri Kacenberg, lični rabin i mnogi drugi.

Majkl Daglas je ocu poručio da svečanost nije priređena samo zbog jubileja, već i zbog života koji živi i koji je ostvario.

„Jedna od stvari koja je po meni najneverovatnija u vezi sa tatom jeste njegovo treće doba. Nakon svega što je postigao u karijeri i podario ovoj zemlji, i nakon svih nesreća koje je doživeo - gubitka sina, helikopterske nesreće, srčanog udara, ono što ostvaruje u trećem dobu smatram da je neverovatno“, rekao je Majkl.

Odgovarajući na sinovljev govor, Daglas se upitao o kome on govori.

„On je rekao neke lepe stvari o nekome koga ne poznajem“, rekao je Daglas dodajući da je njegov sin Majkl izabran da organizuje proslavu jer on „ima najviše para“.

Sveće na torti zapalila je njegova snaja Ketrin Zita Džons, koja je slavljeniku i otpevala pesmu Srećan rođendan sa gudačkim kvartetom.

Reditelj Stiven Spilberg, koji je malo kasnije došao na proslavu, istakao je da je tokom 47 godišnje karijere radio sa najboljima, ali da je jedina filmska zvezda koju je upoznao Kirk Daglas.

„Ti imaš nešto što niko drugi nema. Kada gledate Kirka kako glumi, ili radi bilo šta drugo, ne možete da skinete oči sa njega. Nije moguće da ga ne gledate“, objasnio je Spilberg i dodao da je pred njim „čaroban čovek“.

Prva žena glumca Stiva Mekvina, glumica i igračica Nil Adams, nazvala je Daglasa nestašnim.

„Bio je užasan kada je bio mlad, nisi mogao da sediš pored njega a da ti ne dira nogu. Kada bi Stiv napustio sobu, Kirk bi me odjednom zgrabio. Ali je bio sladak“, opravdala ga je Adamsova.

AP navodi da je svaki sto imao naziv jednog od filmova u kojima je Kirk Daglas glumio.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара