Kovačević: Pre sam pisao energičnije, sada sam oprezniji i odgovorniji

U Zvezdara teatru priprema se nova predstava Dušana Kovačevića „Hipnoza jedne ljubavi“. Zabrinut zbog demografske slike zemlje u kojoj svake godine nestane jedan manji grad, Kovačević je napisao priču o dve porodice koje žive na vrhu planine i čija deca već žive u inostranstvu ili se spremaju da odu. U predstavi, čija je premijera 17. decembra, glavne uloge igraju Anica Dobra i Ljubomir Bandović.

Govoreći o predstavi Hipnoza jedne ljubavi, Dušan Kovačević kaže za RTS da je to zapravo priča o našem raseljenju, koje traje već skoro jedan vek i ubrzava se. „To je naša briga. Svake godine nas je sve manje i manje i, ako se tako nastavi, možda će se jednog dana desiti da budemo nacionalna manjina u Srbiji“, upozorava proslavljeni pisac i reditelj.

Opisujući okolnosti koje su uticale na pisanje takvog teksta, Kovačević naglašava da su današnje generacije odgovorne za život i za ono što su nasledile. „Neko je nasledio bogatstvo, neko siromaštvo, ali svi zajedno moramo voditi računa o tome gde živimo i da smo odgovorni za svaki kvadratni metar ove planete.“

Posle velikog broja napisanih dramskih dela, otkriva da ima veće iskustvo i veće stručno znanje, da vlada zanatom bolje, ali da se energija sa godinama menja, te da je nekada pisao brže i energičnije, a danas opreznije i odgovornije.

Uz smeh potvrđuje da se pisac Dušan Kovačević nikako ne odriče Dušana Kovačevića reditelja: „Da vam pravo kažem, jedan dan sam imao problem sa piscem, jedan dan sa rediteljem, i moglo je da se desi i da se potučemo, ali do danas je stvar još u redu“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи