Izvinjenje Grabar Kitarovićeve zbog srpskih čokoladica

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je izjavila da je izuzetno razočarana jer su se u paketićima koje je delila hrvatskoj deci u Dubrovniku našle srpske čokoladice.

Grabar Kitarovićeva je istakla da je bila neugodno iznenađena, objašnjavajući da nije lično proveravala sadržaj paketića.

„Lično sam razočarana jer zastupam i podržavam kampanju 'Kupujmo hrvatsko'. U toj košari su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu“, navela je Grabar Kitarovićeva.

Prema njenim rečima, hrvatska predsednica mora da promoviše hrvatske proizvode i tako nešto se više neće desiti.

Takođe je objasnila da je utvrđeno da je jedna hrvatska firma iz Vukovara pakovala paketiće, i dodala da će se izviniti svima koji su dobili srpske čokoladice i poslati im hrvatske proizvode.

Iz kabineta hrvatske predsednice je rečeno da su srpske čokoladice nabavljene od firme „Žitnjak“, koja je u vlasništvu „Agrokora“, i da je prigodni paket, prema deklaraciji, pakovan u Vukovaru i sadrži jednu „spornu“ čokoladicu, pišu hrvatski mediji.

Kolinda Grabar Kitarović je, povodom Dana dubrovačkih branitelja, grupi dubrovačke dece uz svoje fotografije podelila i čokoladice iz Srbije.

Hrvatska javnost je o tome saznala kada je to na svom Fejsbuk profilu obelodanio jedan roditelj uz fotografiju čokoladice.

„Morao sam ovo da stavim da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njenu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na Dan dubrovačkih branitelja. Bravo!“, naveo je taj roditelj, a preneo Dubrovački dnevnik.

Reč je čokoladici sa pirinčem „moni“, koju proizvodi „Pionir“ iz Subotice.

Број коментара 115

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво