Peticija da Melanija Tramp napusti Njujork

Buduća prva dama SAD Melanija Tramp želi da ostane u Njujorku sve dok joj sin ne završi školsku godinu i tek potom se preseli u Belu kuću u Vašingtonu, ali deo njenih sugrađana nije oduševljen tom odlukom i već 100.000 građana potpisalo je peticiju da napusti grad.

Петиција да Меланија Трамп напусти Њујорк Петиција да Меланија Трамп напусти Њујорк

Nakon saznanja da Melanija Tramp ne namerava da se preseli u Belu kuću, gotovo 100.000 građana Njuorka peticijom je zatražilo da ona spakuje kofere i napusti grad, piše britanski Indipendent.

Uobičajena je procedura da se porodica novog predsednika odmah preseli u Vašington, ali Melanija Tramp je odlučila da ne poštuje to pravilo pa planira da ostane na staroj adresi još neko vreme.

Procenjuje se da bi bezbednosni troškovi koštali njujorške poreske obveznike i do milion dolara dnevno.

Zato se peticijom od guvernera države Njujork Endrjua Kuoma i gradonačelnika Bila de Blazija traži da odbiju da plate zaštitu supruge Donalda Trampa nakon što se on iseli iz Trampove kule, 58-spratnog nebodera na Petoj aveniji usred Menhetna, gde trenutno žive.

Neboder svakodnevno okružuju gomile demonstranata još od dana kada je Donald Tramp izabran za predsednika, što dodatno povećava bezbednosni rizik, a samim tim i troškove.

Rojters je u petak javio da je peticiju pokrenulo dvoje članova njujorškog gradskog veća koji su pozvali novog predsednika SAD Donalda Trampa da obezbedi sredstva iz federalne kase kako bi gradu nadoknadio troškove od milion dolara dnevno koliko košta zaštita njega lično i njegove porodice u njihovom domu u Trampovoj kuli.

U onlajn peticiji koja je pokrenuta, predsednica njujorškog gradskog veća Melisa Mark Viverito i član veća Den Garodnik naveli su da bi troškove Trampovog obezbeđenja trebalo da snosi federalna vlada, a ne grad.

„Tražimo od vas da obezbedite potrebna federalna sredstva kako biste Njujorku nadoknadili sve troškove vaše lične zašte i zaštite vaše porodice, kako pre tako i posle vaše inauguracije za predsednika SAD“, navodi se u peticiji.

Garodnik je rekao da „Trampova zaštita ne sme da bude nauštrb njujorških poreskih obveznika“.

Predstavnik njujorškog gradskog veća uzvratio je da veće nije dobilo odgovor od Trampovog tima o peticiji, koju je do petka uveče potpisalo više od 500 pristalica.

I gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio rekao je prošlog meseca da je zabrinut zbog prekomernih troškova zaštite Trampa i njegove porodice, ocenivši da je ispravno obratiti se federalnoj vladi za maksimalnu moguću nadoknadu tih troškova.

Tramp je najavio da će njegova supruga i sin ostati u Njujorku posle inauguracije kako bi desetogodišnji Baron mogao da tamo završi školsku godinu.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво