Jede samo dve namirnice?!

Preciznije, jednu namirnicu i začin. Teško da bi se našao nutricionista koji bi takvu dijetu dozvolio, a još teže neki koji bi je preporučio, ali Maraja Keri tvrdi da suvišne kilograme uspešno rasteruje jedući samo meso lososa i kapar.

Једе само две намирнице?! Једе само две намирнице?!

Maraja Keri u sezoni praznika odbija da ugrozi liniju. Zbog toga drži veoma strogu dijetu, koja se, kako tvrdi, sastoji od samo dva sastojka.

„Zaista je teško. Moja dijeta, mrzeli biste je“, rekla je 46-godišnja pevačica za E! Njuz.

„Sve što možete da jedete je norveškog lososa i kapar svakog dana. I to je to“, objasnila je Maraja.

Slavna Amerikanka je bila na turneji poslednjih meseci, a bila je zauzeta i snimanjem nove dokumentarne serije za E! pod nazivom Marajin svet (Mariah's World).

Svoju novu figuru jedna od najuspešnijih pevačica svih vremena prikazaće na božićnim koncertima u Njujorku u decembru, a potom se vraća u Las Vegas, gde stalno nastupa.

„Ozbiljna sam. Pokušavam da se držim proteina. To je najteže“, rekla je Maraja o svojim strogim pravilima kada je hrana u pitanju.

Začin kapar predstavljaju pupoljci cveta biljke koja je još od antičkog doba poznata kao dodatak jelima, lekovita biljka i afrodizijak.

Zatvoreni pupoljci se beru ručno i sirovi nisu jestivi. Tek nakon jednodnevnog sušenja i potapanja u morsku vodu, slani rastvor, sirće ili ulje, spremni su za upotrebu. Pikantan ukus daju im kiselina kaprin i senfol-glukozid.

Trebalo bi da im je boja u rasponu od tamnomaslinaste do plavo-zelene, a poželjno je da pupoljci budu što manji. Tada su najboljeg ukusa. Kapar se koristi kao prilog, potopljen u sirće ili ulje. U italijanskoj i španskoj kuhinji je neizostavan dodatak.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије