Maradona o Kastru: Preminuo je najveći

Fidel Kastro je bio najveći i meni kao drugi otac, rekao je danas u Zagrebu legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona reagujući na vest o smrti oca Kubanske revolucije.

Najbolji argentinski fudbaler svih vremena Dijego Armando Maradona izjavio je saučešće povodom smrti revolucionarnog vođe Fidela Kastra, za koga kaže da mu je bio kao drugi otac.

„Zvali su me iz Buenos Ajresa i bio sam u šoku kad sam čuo da je vođa umro“, rekao je Maradona novinarima u Zagrebu gde bodri Argentince koji igraju u finalu Dejvis kupa sa Hrvatskom, prenosi Tanjug.

Bivši sportista je više puta izjavio da se divi Kastru, za koga je rekao i da je „pored boga, on razlog što je živ“. 

„Ovo je užasan dan za mene. Javljeno mi je da je preminuo onaj koji je bio najveći, bez ikakve sumnje. Fidel Kastro je umro. Izuzetno sam tužan“, istakao je Maradona, prenosi Beta.

Bivši kubanski predsednik, revolucionarni vođa koji je izgradio komunističku državu i pet decenija prkosio naporima SAD da ga svrgnu, preminuo je u petak uveče u 91. godini.

Kastrov pepeo biće položen 4. decembra u gradu Santijago de Kuba.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се