Kako izgleda novi Obamin dom

Belu kuću će Barak Obama za par meseci zameniti luskuznim prostranim domom od 760 kvadrata u „tjudorskom“ stilu, koji se nalazi u elitnom vašingtonskom diplomatskom naselju Kalorama.

Obama nije kupio kuću iz 1928. godine, već ju je iznajmio od Džoa Lokharta, bivšeg predstavnika za štampu Bila Klintona. Lokhart je sa suprugom Đovanom Grej, uspešnom novinarkom Glamura, kupio kuću pre dve godine za 5,3 miliona dolara.

Ponudili su je porodici Obama kada je predsednički par odlučio da ostane u Vašingtonu dok njihova mlađa ćerka Saša ne završi školu. Agenti za nekretnine procenili su vrednost kuće na 22.000 dolara mesečno.

Nije poznato da li će Obama, čije je bogatstvo procenjeno na sedam miliona dolara i ima zagarantovanu predsedničku penziju od 203.000 dolara godišnje, plaćati taj iznos, piše RT.

U Kalorami se nalazi 28 ambasada, a ekipa RT-a je posetila prestižno naselje i pričala sa budućim Obaminim komšijama i osobljem koje trenutno sprema kuću.

Kućepaziteljka Marijan je potvrdila da je sve spremno za dolazak porodice Obama, nakon inauguracije Donalda Trampa 20. januara. Tim baštovana je nedavno došao da sredi zelenilo koje je pomalo "podivljalo" kada su se vlasnici odselili u Njujork.

Osim toga, obezbeđenje je pojačano, a vozila tajne službe parkirana su po naselju. Kada je ekipa RT-a prišla kući, iz nje je izašao jedan agent.

Pošto nije bilo šanse da uđu u kuću, posetili su sličan objekat niz ulicu sa Katarinom Smit, lokalnim agentom za nekretnine, koja je potvrdila da je to najbolje naselje u Vašingtonu.

Otkrila je još i da je glasala za Donalda Trampa.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво