Zakerberg u jednom danu izgubio tri milijarde dolara

Osnivač „Fejsbuka“ Mark Zakerberg u samo jednom danu izgubio je tri milijarde dolara, a kompanija „Blumberg“ prenosi da je reč o jednom od najvećih gubitaka zabeleženih za pojedinačnog investitora u jednom danu.

Закерберг у једном дану изгубио три милијарде долара Закерберг у једном дану изгубио три милијарде долара

Do gubitka je došlo pošto su akcije Fejsbuka pale za šest odsto nakon što je glavni finansijski direktor kompanije Dejvid Vener upozorio investitore da kompanija očekuje usporavanje rasta prihoda od oglašavanja.

Uprkos strmoglavom padu, akcije Fejsbuka su ove godine porasle za oko 15 odsto i time uvećale Zakerbergovo bogatstvo za 6,4 milijarde dolara.

Blumberg procenjuje da je ukupno bogatstvo osnivača Fejsbuka oko 52 milijarde dolara, što ga čini petim najbogatijim čovekom na svetu, odmah iza Vorena Bafeta.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво