Branko Cvejić: Danas bi Bane Bumbar živeo u inostranstvu

Kada smo snimali seriju, nismo mislili da će se sve ovako događati 40 godina kasnije, ali život je nepredvidiva kategorija, rekao je glumac Branko Cvejić za vreme potpisivanja knjige „Grlom u jagode – 40 godina TV serije“ na beogradskom Sajmu knjiga.

Uloga Baneta Bumbara, kako kaže Cvejić, obeležila je njegovu karijeru: „Cela ekipa serije je bila svesna da radimo nešto što vredi i što će ostati upamćeno. (Srđan) Karanović je napisao sjajan scenario, koji nas je prosto provocirao da damo sve od sebe“.

„Nema sumnje da je bilo dobro biti mlad u Beogradu šezdesetih godina prošlog veka“, istakao je Cvejić, napominjući da mu je drago što su taj mladalački entuzijazam uspeli da prenesu u seriju.

S druge strane, serija Grlom u jagode ne govori samo o pop kulturi u Beogradu već analizira društvene odnose i proročki najavljuje sve što će nam se dogoditi kasnije, ocenjuje umetnik.

Cenjeni glumac naglašava da je film Jagode u grlu na efektan način stavio tačku na seriju.

„Karanović je uspeo da slika jedno vreme bez patetike. Kada bi sada snimao film o Banetu Bumbaru i njegovim drugarima, morao bi radnju da izmesti u inostranstvo, jer nisam siguran ko bi od našeg starog društva iz serije živeo u Srbiji danas“, zaključio je Branko Cvejić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара