„Doktor Haus“ ovekovečen na Stazi slavnih

Britanski glumac Hju Lori, zvezda „Crne Guje“ i „Doktora Hausa“, zacementirao je svoj status u eliti industrije zabave dobijanjem zvezde na holivudskoj Stazi slavnih.

„Доктор Хаус“ овековечен на Стази славних „Доктор Хаус“ овековечен на Стази славних

Dok su ga na holivudskoj svečanosti silno hvalili njegov dugogodišnji saradnik Stiven Fraj, autor „Hausa“ Dejvid Šor i glumica Dajana Far, Hju Lori, skromni glumac koji nikada nije voleo da se ističe, nije znao šta će sa sobom od nelagodnosti.

„Imam 57 godina i u životu sam imao mnogo sreće od početka do kraja, tako da gotovo svakoga dana očekujem da će mi klavir pasti na glavu kako bi se stvorila ravnoteža“, rekao je Lori.

Pohvalio je Ameriku što je izmislila farmerke, picu i martini, za koji kaže da je „sonet u čaši“.

„Martini volim i zato što ga je pio Frenk Sinatra. Džins ne volim delimično i zato što sam video Mita Romnija (američkog političara i kandidata na predsedničkim izborima u SAD 2008) da je jedanput nosio farmerke“, našalio se Hju.

Lori je osvojio dva uzastopna Zlatna globusa za portret doktora Hausa 2006. i 2007. godine, i za tu je ulogu sedam puta bio nominovan za Emija, koga još nije osvojio.

Svojevremeno najplaćeniji televizijski glumac, uspešni bluzer i džezer, sa dva albuma visoko kotirana na listi najprodavanijih bluz albuma svih vremena, svoj uspeh uglavnom pripisuje dobrim scenaristima, producentima i rediteljima.

Rođen u Oksfordu, počeo je da glumi na Kembridžu zajedno s Frajom, Emom Tompson i Tildom Svinton, pošto mu je mononukleoza uništila snove da sledi oca u britanskoj olimpijskoj veslačkoj reprezentaciji.

Lori i Fraj su zajedno glumili u nekoliko poznatih britanskih humorističnih televizijskih serija, uključujući Crnu guju.

Globalnu slavu stekao je glumeći doktora Gregorija Hausa u istoimenoj američkoj seriji od 2004. do 2012. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи