Jelena Đoković otvorila osmu Školicu života

Fondacija „Novak Đoković“ je u selu Kukujevci, u opštini Šid, adaptirala i opremila osmu Školicu života, u kojoj će predškolske programe pohađati oko 50 mališana ovog mesta.

Radovi na adaptaciji su počeli sredinom aprila, a u obnovu i opremanje je uloženo oko 40.000 evra (5.378.509,63 dinara). Urađene su dve učionice veličine oko 100 kvadratnih metara, a deo je uložen u kupovinu odgovarajućeg nameštaja, didaktičkog materijala i knjiga, kako bi deca mogla da uživaju u svakodnevnom boravku.

Jelena Đoković, nacionalna direktorka Fondacije „Novak Đoković“, danas je svečano otvorila novu Školicu života, a drugare u vrtiću je obradovala novim igračkama.

„Posebno me raduje što je predškolske prostorije dobilo mesto koje je puno dece i u kome mladi roditelji odlučuju da žive na selu. Demografski podaci ukazuju da će i sledeće godine veliki broj mališana krenuti u naš vrtić, i da će ovaj trend samo rasti iz godine u godinu. To je dokaz da je Fondacija i ovog puta pažljivo odabrala mesto kojem je Školica života najpotrebnija. Koristim ovu priliku da se zahvalimo predstavnicima Opštine i predškolske ustanove što su nam pružili maksimalnu podršku i omogućili da ulepšamo detinjstvo velikom broju mališana“, rekla je Jelena Đoković.

Predsednik Opštine Šid, Predrag Vuković, istakao je da Fondaciji „Novak Đoković“ duguju neizmernu zahvalnost na ovako vrednom, velikom i značajnom poklonu najmlađim sugrađanima.

„Zahvalni smo prvenstveno što je Fondacija prepoznala potrebu naše opštine za uključivanjem što većeg broja dece mlađeg uzrasta u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, što je u nama prepoznala svog partnera, te što su skupa sa našom predškolskom ustanovom, mesnom zajednicom, školom, ali i sa nama u lokalnoj samoupravi, uložili ogromnu volju, energiju, sredstva i vreme kako bi najmlađima pružili uslove za bolje, sigurnije i kvalitetnije detinjstvo“, naglasio je Vuković i dodao da su sredstva koja je Fondacija izdvojila kako bi opremila prostor vrtića u Kukujevcima „sve samo ne zanemarljiva“, posebno ako se ima u vidu da su deca sada dobila priliku da borave u vrtiću čiji je prostor jednako kvalitetan i podsticajan kao i vrtići u velikim gradskim centrima.

Direktorka PU „Jelica Stanivuković Šilja“ Jasminka Varga je zahvalila fondaciji Novaka Đokovića na mogućnosti da uključe što veći broj mlađe dece u vrtić u Kukujevcima.

„Projektom Školice života dobila je cela naša opština. Pored vaspitača naše ustanove, uključene su i osnovne škole, kako deca tako i učitelji. Finansiranje ovakvih projekata od velikog je značaja za sve nas koji radimo u prosveti, ali i za roditelje mališana“, istakla je Varga.

U saradnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju, koji je implementacioni partner na projektu „Školice života – zajedno za detinjstvo“, za vaspitače i učitelje u opštini Šid obezbeđeno je održavanje četiri akreditovane obuke. Na prvoj obuci do sada je bilo 35 učitelja i vaspitača. Pored Školice u Kukujevcima, Fondacija je otvorila i objekte u Ljigu, Raškoj, Kniću, Merošini, Kraljevu, Vladičinom Hanu i Lučanima, a uskoro se očekuje i deveta u Jaloviku.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво