Kako izgleda kolekcija superautomobila Romana Abramoviča

Kao jedan od najbogatijih ljudi na planeti, Roman Abramovič najpoznatiji je kao vlasnik fudbalskog kluba „Čelsi“, kao i džinovske superjahte. Ruski bogataš takođe poseduje impresivnu kolekciju skupih automobila, koje je nedavno provozao na stazi u Nirburgringu.

Abramovičeva kolekcija superautomobila košta oko 11 miliona evra, a u njoj se nalaze „pagani zonda R“, „bugati vejron“, „aston martin vulkan“, kao i brojni „ferariji“, „poršei“ i „mercedesi“.

Vlasnik poznate staze „Nirburgring“ je Abramovičev poslovni partner i ruski oligarh Viktor Karitonin, koji ga je pozvao u goste da malo provoza svoje „zveri“.

Među automobilima koje je vlasnik „Čelsija" prebacio u Nemačku je i „pagani zonda R“, kojih je samo 15 proizvedeno, a cena im je skoro tri miliona evra.

Jedna od atrakcija na stazi bio je i prototip „ferarija“, modela "FXX".

„Gospodin Abramovič organizovao je ekskluzivni događaj za sebe i svoje prijatelje, a niko sem njih i osoblja na stazi nije imao pristup“, rekla je Tatjana Golovlova, instruktorka na stazi.

Prema pisanju medija, Abramovič, čije se bogatstvo procenjuje na 11 milijardi dolara, proveo je vozeći na „Nordšlife“, zahtevnoj trkačkoj deonici staze koja ima više od 20 kilometara asfalta.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи