Voditeljka optužena za rasizam zbog montirane fotografije sa Boltom

Elen Dedženeris se našla na meti optužbi za širenje rasizma nakon što je na „Tviteru“ objavila fotografiju Juseina Bolta, na kojoj se uz pomoć „Fotošopa“ Elen „našla“ na trkačevim leđima, uz komentar: Ovako od sada završavam poslove.

Ovogodišnji šampion trke na 100 metara i dobitnik zlatne medalje na Olimpijskim igrama može se videti kako sa osmehom završava trku koja mu je obezbedila pobedu, dok je Elen Dedženeris kompjuterski dodata na fotografiju.

Nakon toga, američka voditeljka suočila se sa brojnim kritikama na društvenim mrežama. Korisnici Tvitera su, između ostalog, komentarisali da je fotografija žene bele puti na leđima Afroamerikanca jednostavno nedopustiva.

Pedesetosmogodišnja komičarka odgovorila je kratko na kritike, takođe putem Tvitera, ističući da je „vrlo svesna rasizma koji postoji u toj zemlji, a da je ona ponajmanje rasista“.

Ipak, neki od afroameričkih korisnika Tvitera stali su u njenu odbranu, navodeći da nisu shvatili to kao rasistički akt i da nisu nimalo uvređeni.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво