Preminuo Skoti Mur, gitarista Elvisa Prislija

Gitarista Elvisa Prislija, Skoti Mur, preminuo je u svom domu u Nešvilu u američkoj saveznoj državi Tenesi, navodi se na sajtu tog muzičara, koji se smatra jednim od osnivača rokabilija.

Vinfild Skot Mur (84) učestvovao je Prislijevim prvim značajnim snimanjima, kao i na koncertu 5. jula 1954. godine kad je izvedena pesma That's All Right, prvi hit legendarnog Elvisa. Mur je svirao sa Prislijem do 1968. godine.

Na vest o odlasku čuvenog muzičara među prvima je reagovao njegov kolega Džimi Pejdž, gitarista grupe „Led cepelin“.

„Počivaj u miru. Prava si ikona električne gitare“, napisao je Pejdž na Tviteru.

Skot Mur je svirao sa značajnim muzičarima na koje je njegov način sviranja imao veliki uticaj. Među njima su Kit Ričards, Erik Klepton, Džef Bek i Mark Nofler.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи