Žizel, nisi ti za manekenku, nos ti je preveliki

Mnogi bi odustali posle 42 bezuspešna pokušaja, ali ne i ona. Pre nego što je zakoračila u svet mode, Žizel Bundšen su odbijali uz obrazloženje da veliki nos i sitne oči kakve ima nikada neće dospeti na naslovne strane magazina.

Жизел, ниси ти за манекенку, нос ти је превелики Жизел, ниси ти за манекенку, нос ти је превелики

Gotovo da ne postoji osoba koja nije čula za manekenku Žizel Bundšen. Bezmalo punu deceniju, lepa Brazilka nalazi se na vrhu liste najplaćenijih manekenki, angažovali su je svi poznati dizajneri i krasila je „bezbroj“ naslovnih strana prestižnih časopisa.

Međutim, ovom supermodelu su pre početka karijere savetovali da pokuša da se bavi nečim drugim jer ima preveliki nos i sitne oči i da zbog toga nema šanse da se ikada fotografiše za bilo kakvu naslovnicu.

Žizel je u tom trenutku imala samo 14 godina i sada kaže da joj u tom uzrastu bilo veoma teško da se bori sa takvim komentarima.

„Nije bilo lako tada slušati takve kritike. Zbog toga sam bila nesigurna u sebe“, jada se jedna od najuspešnijih svetskih manekenki.

Međutim, tada joj je najveću podršku pružio otac, koji ju je ohrabrivao da ipak sledi svoje snove.

„Sledeći put kada ti to kažu, odgovori im da uz veliki nos dolazi i velika ličnost“, posavetovao je tada tata.

Bila je uporna i ni odbijanje na 42 kastinga za modne revije nisu je odvratili od nauma da se bavi manekenstvom. Sve se promenilo kada ju je Aleksandar Mekvin angažovao za reviju u Londonu 1998. godine.

Usledili su brojni angažmani, a Žizel Bundšen se tokom karijere duge dve decenije pojavila na više od 1.200 naslovnih strana. Prošle godine se zvanično povukla sa modnih pista, nakon što je njima prošetala 470 puta. 

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво