Obama zadužen da još jedanput zasmeje Vašington

Jednom godišnje, na večeri s novinarima koju ne može da izbegne, svaki američki predsednik je zadužen da zasmeje Vašington.

Обама задужен да још једанпут засмеје Вашингтон Обама задужен да још једанпут засмеје Вашингтон

Barak Obama će u subotu uveče na tribini Udruženja dopisnika u Beloj kući, morati da pokaže to umeće, osmi i poslednji put na funkciji šefa države.

Tokom te večeri, koja se decenijama organizuje, američki predsednik mora da pronađe pravi ton u govoru i da vežba dikciju.

„To je jedan od najtežih govora u godini“, izjavio je Frans presu Kodi Kinan, koji u Beloj kući predvodi ekipu autora predsednikovih govora.

Po njegovim rečima, najteže je pisati šale, jer ako jedna ne bude prihvaćena i ne izazove smeh, ni ostalima se dobro ne piše.

Kinan je rekao da ekipa autora govora predlaže po oko stotinu šala od kojih se 20 uključi u predsednikov govor. Obama može neku šalu da odbaci u poslednjem trenutku ako proceni da je isuviše gruba.

Na meti šala su većinom politički protivnici, ali i novinari – izveštači iz Bele kuće koji i organizuju to posebno veče.

Kinan je rekao da će mogući republikanski kandidat na predsedničkim izborima Donald Tramp biti na spisku tema šala jer je to već bio ranije.

Tramp je 2011. godine govorio da je moguće da Obama – prvi Afroamerički predsednik, nije rođen na američkom tlu, te da, po zakonu, ne bi ni trebalo da je predsednik.

Obama se tada na večeri, pred Trampom u publici, našalio na njegov račun, rekavši da „onaj Donald sada može da se bavi pravim i ozbiljnim problemima – da li smo kobajagi poslali čoveka na Mesec i da li je leteći tanjir s vanzemaljcima zaista pao u Rozvel 1947. godine"“.

Te večeri 2011. niko od prisutnih na večeri novinara s predsednikom nije znao da je uporedo bila u toku akcija likvidacije vođe Al Kaide, Osame bin Ladena.

Obama je pred večeru odobrio tu vojnu akciju i neposredno posle govora tokom kojeg je uspešno pričao šale, otišao je sa saradnicima u komandni centar da prati tok te dramatične operacije u Pakistanu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво