Rođeni rođaci

Američki glumci Met Dejmon i Ben Aflek, koji su prijatelji još iz detinjstva i česti poslovni saradnici, po svemu sudeći su i u daljem srodstvu.

Budući da je i u svetu poznatih izuzetno važno imati važne rođake, Met Dejmon i Ben Aflek mogu da odahnu. Obojica su u, doduše ne baš najbližem, srodstvu sa makar jednim dobitnikom prestižne nagrade „Oskar".

„Daleki" rađak, mada to tada nije znao, sa kojim je Aflek proveo dosta vremena odrastajući, ali i poslednjih godina, je, ni manje ni više, jedan od njegovih najboljih prijatelja Met Dejmon.  

Prema podacima Genealoškog udruženja Nove Engleske, dvojica holivudskih glumaca su u rodbinskim vezama po desetom kolenu.

Istraživači tog udruženja došli su do podatka da su Dejmon i Aflek potomci Vilijama Noultona mlađeg, zidara koji je tridesetih godina 17. veka iz Engleske došao u SAD i naselio se u Ipsviču.

Isto udruženje navodi da Dejmon nije jedini Aflekov poznati rođak. Ben Aflek može da se pohvali da je u rodu i sa 16 američkih predsednika, uključujući Baraka Obamu, kao i sa pokojnom britanskom princezom Dajanom.

Posle zajedničkog odrastanja u Bostonu, drugari - rođaci poslovno su počeli da sarađuju 1997. godine, kao scenaristi i junaci filma „Dobri Vil Hanting".

Tadašnji trud dvojice rođaka nagrađen je „Oskarom" za najbolji originalan scenario.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара