Читај ми!

Stiv Džobs je bio dete sirijskog imigranta

Abdulfatah Džandali, rođen 1931. godine, odlučio je da se preseli u SAD 1954. godine, gde je upoznao Džoan Kerol Šebel, nemačku katolkinju sa kojom je otpočeo vezu. Ipak, njeni roditelji su joj branili vezu sa muslimanom pa je Džoan svog sina, rođenog 1955. godine, dala na usvajanje... u porodicu Džobs.

Стив Џобс је био дете сиријског имигранта Стив Џобс је био дете сиријског имигранта

U intervjuu za magazin Fortune, Džandali je podelio svoju porodičnu priču.

Rođen je u Homsu u Siriji, kao sin bogatog zemljoposednika, i sa 18 godina je napustio Siriju da bi nastavio školovanje u Americi.

Dok je studirao u Viskonsinu, zabavljao se sa Džoan Šebel.

„Bio sam zaljubljen u Džoanu, ali je njen otac bio tiranin i branio nam je da se venčamo jer sam iz Sirije. Tada je rekla kako želi da bebu da na usvajanje“, rekao je Džandali.

Samo nekoliko dana pre rođenja bebe, Džandali je napustio Džoan, nikada ne upoznavši svog sina.

Dečaka su usvojili Klara Hagopian i Pol Rejnhold Džobs i dali mu ime Stiv, koji je 1976. godine osnovao kompaniju koja i dan danas nosi veliko ime, Epl.

Nekoliko meseci posle usvajanja, Džandali se ponovo pojavio u Džoaninom životu i venčali su se, godinu dana nakon toga dobivši ćerku Monu.

Sa Stivom se sasvim slučajno upoznao mnogo godina kasnije, u restoranu koji je držao u Sakramentu. Završilo se to običnim rukovanjem, nijedan ni drugi nisu znali ko stoji prekoputa.

Tek je biološka sestra Mona Simpson kasnije objasnila Stivu ko je Sirijac, vlasnik restorana.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво