Džesika Bil osvaja Kilimandžaro

U ekspediciji, čiji je cilj da se usponom na vrh Kilimandžara skrene pažnja na nedostatak vode za piće u svetu, biće i glumica Džesika Bil. Nije isključena mogućnost da joj se u pohodu na najviši planinski vrh Afrike pridruži i dečko, poznati pevač Džastin Timberlejk.

Američka glumica Džesika Bil biće među slavnim ličnostima koje će se u januaru popeti na afričku planinu Kilimandžaro, da bi skrenuli pažnju javnosti na problem nestašice vode za piće u svetu.

Pored Džesike Bil, u pohod na najviši planinski vrh u Africi (5.800 metara) krenuće i hip hop pevač Lupe Fiasko i australijska glumica Izabel Lukas.

Ekspedicija "Samit na vrhu" idejna je zamisao pevača i producenta Kene, čiji je otac kao dete u Etiopiji bolovao zbog nedostatka vode.

Džesika Bil (27) je rekla da ju je "šokiralo" saznanje da više od milijardu ljudi širom sveta nema pristup vodi za piće, što je "osnovna ljudska potreba".

Glumica kaže da je ponosna što će se popeti na Kilimadžaro da bi "na bilo koji način skrenula pažnju na krizu sa vodom, koja ne postoji samo u Africi, već širom sveta".

I njen dečko Džastin Timberlejk mogao bi da se pridruži grupi slavnih planinara.

Pevač i glumac rekao je ranije ove godine magazinu "Dži kju" (GQ) da se priprema za veliku planinarsku ekspediciju.

Kena je najavio da će sva imena učesnika u poduhvatu biti saopštena tokom narednih meseci i apelovao na javnost da uspon prati putem interneta.

"Svaka donacija u kampanji obezbediće čistu vodu onima kojima je ona potrebna", naglasio je Kena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво