Maratonom protiv poremećaja u ishrani

Namera Alanis Moriset je da, učešćem na maratonu u Kaliforniji, skrene pažnju javnosti na problem poremećaja u ishrani. Pevačica smatra da joj je priprema za trku pomogla da promeni navike i režim ishrane, kao i način na koji posmatra sopstveno telo.

Pevačica Alanis Moriset najavila je da će učestvovati na Biz Džonson trajal maratonu, kako bi prikupila novac za američku Nacionalnu asocijaciju za borbu protiv poremećaja u ishrani (NEDA).

Ova trka je zakazana za 11. oktobar, a održaće se u gradu Suzanvilu, u Kaliforniji.

Tridesetpetogodišnja pevačica je za časopis "Pipl" izjavila da joj je treniranje za trku, dužu od 42 kilometra "promenilo stav prema hrani uopšte".

"Naučila sam kako da uživam u hrani, koju sada posmatram kao gorivo za organizam", pojasnila je ona, a zatim dodala: "Učešće u ovom maratonu me je inspirisalo da posmatram sopstveno telo kao instrument."

Alanis se nada i da će skrenuti pažnju javnosti na značaj pravilne i zdrave ishrane, pogotovo zato što je i sama imala problem sa poremećajem ishrane, kada je bila tinejdžerka.

"Osećam da je me je fizička priprema osnažila i mentalno. Uzbuđena sam, jer će organizacija NEDA dobiti dodatni publicitet i što sam u mogućnosti da stvorim novi odnos prema sopstvenom telu i hrani, a to mi pomaže da mislim o sebi na drugačiji način", objasnila je Alanis Moriset.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара