Eni Libovic "spasila" svoje fotografije

Pre samo nekoliko dana postojala je mogućnost da čuvena fotografkinja Eni Libovic izgubi pravo na svu svoju imovinu, zbog duga od 24 miliona dolara. Tri dana po isteku roka za otplatu duga, uspela je da se nagodi sa kreditorima, ali detalji dogovora nisu saopšteni.

Posle mnogo drame, poznata fotografkinja Eni Libovic će, ipak, zadržati pravo na svoje celokupno stvaralaštvo.

Kompanija Art kapital, kojoj Libovic duguje 24 miliona dolara, pristala je da produži rok za otplatu duga.

Rok je istekao još u utorak, ali su poslednja tri dana dve strane pokušavale da razreše nastalu situaciju.

Međutim, nije saopšteno koliko je dodatnog vremena Eni Libovic dobila.

„Zahvalna sam kompaniji Art kapital na svemu što su učinili da se ovaj problem reši i cenim njihovu volju da sarađuju i da me i dalje podržavaju", navela je fotografkinja u pisanoj izjavi.

Njen predstavnik za medije nije želeo da saopšti detalje dogovora.

Njujorška kompanija podnela je u julu tužbu protiv Eni Libovic, u kojoj se tvrdi da je fotografkinja prekršila sporazum, prema kojem zajmodavac ima pravo da deluje kao agent u prodaji njenih fotografija i imovine.

U petak su, međutim, saopštili da povlače tužbu i da Libovic može da zadrži prava na svoje fotografije.

Libovic je od Art kapitala otkupila ustupljena prava prodaje njenih dela, tako da je zadržala svoj ukupan portfolio. Kako je ta kompanija saopštila „ gospođica Libovic će zadržati prava nad svojom imovinom, pod uslovima predviđenim ugovorom o zajmu".

„Drago nam je da smo gospođici Libovic pomogli da ostvari finansijsku stabilnost", saopštio je Ijan Pek, direktor Art kapitala.

Art kapital je kompanija koja daje kratkoročne zajmove, a kao garant isplate duga poznata fotografkinja je založila tri kuće na Menhetnu, imanje u unutrašnjosti države Njujork, kao i autorska prava na sve svoje fotografije - one koje je do sada snimila, ali i one koje će tek snimiti.

Libovic je svu svoju imovinu založila da bi isplatila enormne dugove - hipoteke na kuće, zaostali poreski dug i nebrojene neplaćene račune.

Eni Libovic (59) je duže od tri decenije jedan od najcenjenijih fotografa u svetu mode i šou biznisa.

Njena dela su objavljivana na naslovnim stranama najpoznatijih svetskih magazina, najčešće „Roling stouna", „Veniti fera" i „Voga".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво