Читај ми!

Preminula Ester Vilijams

Nekadašnja plivačka šampionka i zvezda čuvenog holivudskog filma „Bal na vodi“, Ester Vilijams, preminula je u Los Anđelesu, u 92. godini.

Holivudska diva, plivačica Ester Vilijams preminula je danas u 92. godini, na Beverli Hilsu u Kaliforniji, saopštio je njen portparol.

Vilijamsova, koju su iskustva kao mlade šampionke u plivanju dovela do karijere u „mjuziklima na vodi", osmišljenih specijalno za nju, bila je jedna od najvećih zvezda Holivuda četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka.

Na vrhuncu svoje karijere, „Holivudska sirena", sa širokim osmehom i sjajnim očima bila je druga po zaradi iza Beti Grejbl.

„Mjuzikli na vodi" u kojima je glumila bile su komedije u boji, sa muzikom i plesnim tačkama u vodi i dosta materijala sinhronog plivanja, naveo je Rojters. Najpoznatiji su Bathing Beauty (iz 1944. godine, kod nas preveden kao Bal na vodi), Neptune's Daughter (1949) i Million Dollar Mermaid (1952).

Rođena je u Los Anđelesu 8. avgusta 1921, a kao mlada plivačica postavila je svetske rekorde u slobodnom stilu na 100 i 800 metara.

Kao mlada radila je kao model, a tokom kasnije karijere uradila je nekoliko TV specijala šezdesetih i bila domaćin plivačkih takmičenja na TV stanici Ej-Bi-Si, koja je pokrivala Olimpijske igre 1984. godine.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво