Читај ми!

Sahranjena Vitni Hjuston

Pevačica Vitni Hjuston sahranjena je na groblju "Fairview" u Vestfildu. Dan ranije, na komemorativnom skupu u crkvi "New Hope" u Njuarku, od nje su se oprostili mnogobrojni prijatelji i kolege, dok su na sahrani bili prisutni samo najuži članovi porodice.

Na groblju u Nju Džerziju, u kratkoj privatnoj ceremoniji sahranjena pevačica Vitni Hjuston, pošto su se dan pre, na komemorativnom skupu, od nje oprostili članovi porodice, kolege, prijatelji i poštovaoci.

Obožavaoci Hjustonove i posmatrači okupili su se u nedelju na nekoliko mesta duž rute kojom je prošla kolona sa kovčegom preminule pevačice, od mrtvačnice u Njuarku do groblja "Fairview", oko 30 kilometara od Vestfilda, gde je Vitni Hjuston sahranjena pored svog oca, preminulog 2003. godine.

Hjustonova je umrla prošle sedmice u 48. godini. Pronađena je u kadi u hotelu na Beverli Hilsu, veče uoči nastupa na dodeli Gremi nagrada.

Na jučerašnjem gotovo četvoročasovnom komemorativnom skupu u baptističkoj crkvi "New Hope" u Njuarku, među poznatima koji su došli da odaju poslednju počast Hjustonovoj, bili su glumac Kevin Kostner, koji je sa preminulom pevačicom igrao u filmu Telohranitelj iz 1992. godine, Opra Vinfri, Meri Džej Blajdž, Maraja Keri, Spajk Li.

Oproštaju u crkvi moglo je da prisustvuje samo 1.500 odabranih gostiju koji su dobili pozivnice. U crkvu je na kratko došao i bivši suprug Vitni Hjuston, reper Bobi Braun, koji je odao poštu na početku ceremonije.

„Odlaziš Vitni, odlaziš u pratnji anđela tvom nebeskom ocu. I dok budeš pevala pred njim, ne brini, bićeš dovoljno dobra", rekao je u emotivnom govoru Kevin Kostner.

Među onima koji su nastupili na komemorativnom skupu želeći poslednji put pesmom da isprate Hjustonovu bili su Ališa Kiz i Stivi Vonder.

Bilo je najavljeno da će na komemoraciji pevati i Areta Frenklin, ali to se nije desilo zbog bolesti.

Kovčeg sa telom Vitni Hjuston iznesen je iz crkve uz zvuke njenog glasa u najslavnijoj pesmi I'll Always Love You.

Dok je kovčeg prolazio glavnim brodom crkve, kroz muziku su se mogli čuti jecaji pevačicine majke Sisi Hjuston i ćerke Bobi Kristine.

Vitni Hjuston je u svojoj karijeri šest puta osvajala Gremi i jedina je svetska pevačica koja je sedam puta uzastopno bila na prvom mestu Bilbordove top-liste. Prodala je preko 170 miliona kopija albuma, singlova i video-materijala. Objavila je sedam albuma i tri albuma filmske muzike.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво