Читај ми!

Odlazak dive

Vitni Hjuston umrla u 49. godini, saopštila Kristen Foster, njen publicista. Telo zvezde čije su pesme obeležile poslednje dve decenije 20. veka pronašao telohranitelj u hotelu „Hilton“ na Beverli Hilsu. Policija: Nema droge, samo prepisani lekovi, najverovatnije se udavila u kadi.

Prelepa žena savršenog glasa i nekadašnja kraljica popa Vitni Hjuston umrla je u 49. godini u hotelu „Hilton" na Beverli Hilsu. Uzrok smrti još nije saopšten, ali se pevačica najverovatnije udavila u kadi.

Hjustonovu je onesvešćenu u kadi pronašao u subotu jedan od telohranitelja, a reper Rej Džej, sa kojim se viđala u poslednje vreme, pozvao je lekare. Na lice mesta ubrzo je došla ekipa hitne pomoći, koja je pokušala da je spase, ali je 20 minuta kasnije, u 15.55 po lokalnom vremenu, morala da konstatuje smrt pevačice.

Losanđeleski mediji prenose izjave neimenovanih zvaničnika policije, koji tvrde da u hotelskoj sobi Vitni Hjuston nije bilo droge već samo prepisanih lekova, kao i da nema sumnjivih okolnosti koji bi, eventualno, mogle da prate njenu smrt.

Bočice sa „lorazepamom", „valijumom" i „ksanaksom", kao i sredstvo za spavanje, pronađeni su u sobi. Mediji spekulišu da je mogući krivac neki od tih lekova, jer iako uzet u subotu, u kombinaciji sa alkoholom koji je unosila prethodnih dana, mogao je da izazove da pevačica zaspi u kadi.

Majka preminule zvezde Sisi poslednji put je razgovarala sa ćerkom pola sata pre tragedije, prenose američki mediji, a tokom razgovora nije primetila da Vitni ima bilo kakvih problema.

Da je Vitni Hjuston otišla zauvek saopštila je Kristen Foster, njen publicista.

Vest o smrti „pop titana", kako Vitni nazivaju u američkim medijima, usledila je svega nekoliko sati pošto su se pojavile spekulacije da je Sajmol Kauel pozvao da bude sudija u „Iks faktoru".

Umrla je neposredno pred večerašnju dodelu Gremi nagrada, kojoj je trebalo da prisustvuje u Los Anđelesu. Organizatori su saopštili da se zbog smrti Vitni Hjuston tok svečanosti neće menjati, ali da će joj biti odata počast. To će učiniti jedna od njenih najvećih obožavateljki, mlada pevačica i glumica Dženifer Hadson.

Odlazak najveće

Javnost je šokirana iznenadnom smrću dobitnice dva Emija, šest Gremija, 30 muzičkih nagrada „Bilbord" i brojnih drugih muzičkih priznanja.

Kolege pevači upućuju reči podrške porodici i žale zbog preranog odlaska umetnice koja je ostavila dubok trag na muzičkoj sceni.

Maraja Keri kaže da je skrhana zbog odlaska „pravog anđela sa neverovatnim glasom".

Doli Parton, čiju je pesmu I Will Always Love You Vitni otpevala 1992. godine, smatra da bi trebalo govoriti samo o divinoj muzici.

„Ovo je tužan dan. Bila je, najverovatnije, najlepša žena koju sam ikada videla. Hvala joj što je svoj talenat podelila sa nama", rekla je slavna kantri kantautorka.

Lajonel Riči doživljavao je svoju koleginicu kao „anđela predivnog glasa", a Rijana je ocenila da smo izgubili najveću pevačicu koju je svet video.

Barbara Strejsend je na Tviteru ostavila poruku koju mediji prenose kao sliku o životu i tragediji koja je ostala iza Amerikanke obožavane na svim kontinentima.

„Imala je sve. Predivan glas i lepotu i tužno je što sebe nije mogla  da usreći onoliko koliko je uspela da donese sreće celom svetu", napisala je Barbara.

Vitni Hjuston je započela karijeru pevajući gospel u crkvenom horu, da bi ubrzo postala jedan od najprodavanijih i najcenjenijih ženskih izvođača svih vremena. Ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao pevačica sa najviše nagrada.

Publika će je pamtiti po hitovima Where Do Broken Hearts Go, So Emotional, How Will I Now, I Wanna Dance with Somebody, One Moment in Time, I'm Your Babe Tonight, Greatest Love of All, I'm Every Woman, a posebno po filmskoj numeri I Will Always Love You.

Njen jedinstveni glas bio je inspiracija mnogim pevačicama poput Bijonse, Ališe Kiz, Maraje Keri i Selin Dion.

Osim Majkla Džeksona bila je jedan od prvih crnih izvođača koji su imali kultni status na Em-Ti-Viju.

Snimila je ukupno sedam studijskih albuma, poslednji 2009. godine, i prodala više od 170 miliona kopija širom sveta.

Na vrhuncu karijere bila je tokom osamdesetih i devedesetih godina, kada je osim brojnih albuma sa gotovo neshvatljivim tiražima snimila i dva filma, uključujući i Telohranitelja u kojem joj je partner bio Kevin Kostner.

Svojim anđeoskim glasom ovekovečila je neke legendarne sportske trenutke.

Ali, pevačka zvezda je godinama imala probleme sa drogama, a u poslednje vreme i ozbiljne finansijske teškoće.

Poslednjih godina, nekada fenomenalan glas Vitni Hjuston polako je počeo da bledi, kao i tiraži njenih pesama.

Poslednji put je u javnosti viđena u petak uveče na žurci uoči dodele Gremi nagrada.

Imala je ćerku Bobi Kristinu, sa bivšim mužem, neuspešnim hip-hop pevačem Bobijem Braunom, koga mnogi krive za njeno posrtanje u karijeri.

Број коментара 79

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво