Robert de Niro: Osećam se kao Srbin

Poznati glumac Robert de Niro rekao je da se lično oseća kao Srbin, i da je najveća nepravda učinjena Srbima od strane Evrope, ali i čitavog sveta, kada je odlučeno 1999. godine da se bombarduje ova mala zemlja.

Robert de Niro je u razgovoru za britanske medije izjavio da je Srbija jedna od najmanjih držžava u Evropi, ali sa najvećim mukama.

Čuveni američki glumac je rekao da je najveća nepravda učinjena Srbima od strane Evrope, ali i celog sveta, kada je odlučeno 1999. da se bombarduje ova mala zemlja, preneo je Sputnjik.

Glumac je istakao da je višše puta govorio da se i lično oseća kao Srbin, ali da mu nije jasno zbog čega postoje sukobi među Srbima, Hrvatima i Boššnjacima, kada je reč o gotovo istom narodu, koji je istorija razdvojila.

Oskarovac je rekao da voli da dođe u Srbiju i da mu se sviđa Beograd, u kom je boravio dosta davno.

De Niro je rekao da bi žželeo da snima istorijski film u Srbiji o Srbiji. Naročito su mu inspirativne srpske istorijske ličnosti, poput Dražže Mihailovića, koji je bio prvi gerilski borac protiv faššizma i Slobodana Milošševića koji je, po njemu, tragična ličnost ššekspirovskog kalibra.

broj komentara 54 pošalji komentar
(utorak, 29. dec 2015, 16:55) - anonymous- [neregistrovani]

Re: Lejdi magbet

Smatram da je misliti prevashodno na Miru Marković kao lejdi Magbet isuviše simplifikovano. "Ličnost šekspirovskog karaktera" podrazumeva ličnost koja je prošla kroz sve ovozemaljske muke i proživela sva ljudska osećanja.

(ponedeljak, 28. dec 2015, 20:26) - anonymous [neregistrovani]

pare

@Film Killing Season

Nemoj tako, pare su pare...

(ponedeljak, 28. dec 2015, 20:20) - anonymous [neregistrovani]

lejdi magbet

@ima nade

To mislis da je Mira Markovic lejdi Magbet pa ti pada Sekspir na pamet?

(ponedeljak, 28. dec 2015, 17:17) - А родитељи!? [neregistrovani]

Многи не знају:

И Новак се осећа Србином!

(ponedeljak, 28. dec 2015, 15:55) - Iva [neregistrovani]

@nijenego - Robert de Niro

Samo sam čekala da se neko napravi pametan, pročita negde lažnu informaciju a onda pokušava da oduševi druge svojim "znanjem".
Drina nije Robertova biološka ćerka nego usvojena. On je nju usvojio kad se venčao sa njenom majkom. Dakle, nije joj on dao ime.


(ponedeljak, 28. dec 2015, 15:22) - Trajko [neregistrovani]

...uhh bre....

...zar si toliko mnogo ojagjen..

(ponedeljak, 28. dec 2015, 13:16) - По сећању: [neregistrovani]

"Сви моји су Срби,

баба,деда,мајка,отац - е,велика је то трагедија!"(Бојан Љубеновић)

(ponedeljak, 28. dec 2015, 13:02) - anonymous [neregistrovani]

Најбољи

лик којег би дотични господин могао да интерпретира је вероватно гос. Б. Карић ( имајући у виду његову кимематографију).

(ponedeljak, 28. dec 2015, 12:53) - anonymous [neregistrovani]

@Koja izmisljotina

"On i nezna dje je Srbija"

E koji si ti "medjed", pa procita li ti clanak gde kaze da je bio u Srbiji (i Beogradu), siguran sam da znas "dje" je Beograd, pun je tvojih todjaka a i ti si verovatno studirao u Beogradu..mada i nisi neki student jer pises "nezna" zajedno..a mozda je to novi crnogorski pravopis?

(ponedeljak, 28. dec 2015, 12:44) - Zeljko [neregistrovani]

@ Killing season

Gledao sam taj film i uopšte nismo opisani kao negativci, na početku filma se samo prikazuje kako je on zarobio grupu srpskih vojnika medju kojima i John Travolta, koji glumi Srbina što se kasnije sveti. Odnosno jesmo negativci samo zbog toga što je John antagonista De Niru al nismo opisani kao negativci u smislu nacije i rata uopšte za razliku od Behind enemy Lines! Respekt za sve one što nas bar na riječima podržavaju. Ne moraju ništa drugo da rade bitno je samo da ne misle da smo zločinci, to je više nego dovoljno.