Komode sa Novog Zelanda kao iz „Diznijevih“ crtaća

Stolar sa Novog Zelanda, Henk Verhof postao je popularan zahvaljujući društvenim mrežama. Njegovi radovi oduševili su milione ljubitelja neobične umetnosti. Nameštaj iz njegove radionice postao je poznat zahvanjujući njegovoj ćerki, koja je fotografije podelila na „Fejsbuk“ grupi, koja okuplja stolare širom Novog Zelanda.

Da bi se lepo oblikovalo drvo potrebna je veština, dugogodišnje iskustvo i praksa u zanatskoj radionici. Da bi majstor ostvario svoju ideju, potreban je i dobar alat.

Stolarski zanat je Henku Verhofu omogućio da stvara maštovite predmete koji se mogu naći samo u bajkama i filmovima naučne fantastike.

Zanatlija iz Oklanda usavršio je jedinstveni stil izrade nameštaja.

Komode iz njegove radionice izgledaju kao da su uništene i presečene na pola, a u stvari su potpuno funkcionalne. Privukle su pažnju hiljada ljudi pa je Henkova ćerka Linda kreirala Fejsbuk stranicu posvećenu očevim remek-delima.

„Obično kažem da je nameštaj koji izrađujem pokvaren i čudan. Volim da pravim nameštaj koji ne može da se kupi“, istakao je stolar Verhof, koji je posle pola veka rada postao penzioner.

Ideje za ove neobične komode Henk dobija kreacijom svog uma.

„Teško je proceniti koliko mi je vremena potrebno da bih napravio svaki komad. Ne merim vreme, ali potrebno je između 80 i 100 sati rada. Ponekad je proces izrade pun prepravki, jer pojedini detalji i uglovi ometaju funkcionalnost nameštaja. Od materijala najviše koristim reciklirani bor“, objašnjava Verhof i dodaje da se celog života bavio stolarskim zanatom.

„Obrađujem drvo već 53 godine. Sada je to moj hobi i moja strast“, navodi stolar.

 

„Napravio sam ih iz ljubavi, bez želje da od toga zaradim. Kada budem ostao bez prostora u kući, planiram da pokrenem akciju na Ibeju. Sve će biti na prodaju... osim moje žene“, šali se Henk.

Komode i police zanimljivog izgleda ukrašavaju dom porodice Verhof. Ukućani nisu očekivali da će nameštaj izazvati veliku pažnju, ali remek-dela stolara iz Oklanda zaslužuju pohvale.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво