Gitarista „Rolingstonsa“ u slobodno vreme slika i dizajnira

Gitarista „Rolingstonsa“, Roni Vud, umetnička je duša koja voli da slika i da dizajnira. U Londonu je predstavljena kolekcija luksuznih satova koje je Vud dizajnirao, a inspirisali su ga Pikaso, Goja i Velaskez.

Slavni muzičar, sedamdesettrogodišnji Roni Vud, kako sam kaže, svoju strast za slikarstvom i svoje slikarsko umeće je iskoristio za dizajniranje kolekcije satova. Proces stvaranja ove kolekcije je trajao tokom dvogodišnje turneje „Rolingstounsa“ Bez filtera koja je završena u junu 2019. godine.

„Veoma sam srećan što posedujem talenat za slikanje i što mogu uvek da se izolujem, izdvojim od sviranja u grupi i posvetim svojim mislima, nešto naslikam na platnu, u ovom slučaju za potrebe satova“, kaže poznati gitarista.

Na satovima su prikazane različite gitare u kovitlacu boja, uz poruku „Sviraj rok“.

„Najviše su na mene uticali Španci – Pikaso, Goja, Velaskes. Imam i slikarski atelje u Barseloni. Ali, tu su i uticaji francuskih, holandskih, renesansnih slikara, što je prisutno još od mog boravka u umetničkoj školi. Moram da odam počast ljudima koji su uticali na mene. Pikaso je uvek kopirao čuvene majstore, isto tako i ja“, naglašava Ron Vud.

Kako sam kaže, bio je počastvovan ponudom da dizajnira satove i rado ju je prihvatio.

„Mašine su sjajne. Drago mi je da sam bio deo procesa stvaranja što je za mene važno. To mi se dopada“, dodaje jedan od slavinh „Stonsa“.

Kolekcija ima samo 47 primeraka što bi trebalo da asocira na 1947. godinu kada je Roni Vud rođen. Svaki sat koji je on oslikao košta 50.000 dolara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво