Moskovski bar inspirisan mauzolejom na Crvenom trgu

Više od dve hiljade sijalica i materijala koji laskaju i prijaju novoj selfi kulturi, ispunjavaju veličanstvenu unutrašnjost „Miška Bosko“ koktel bara na moskovskom Crvenom trgu.

Smešten u čuveni moskovski šoping centar iz 19. veka, „Miška Bosko“ bar je dobio sasvim novi izgled zahvaljujući sestrama Sundukovi, lokalnom dizajnerskom studiju koji vode bliznakinje Irina i Olga, koje su bile i članice žirija ovogodišnje „Dezin“ nagrade.

Ovaj duo, koji svoje projekte realizuje širom sveta, želeo je da stvori savremeni prostor koji slavi originalne gipsane radove zidova i plafona ovog jedinstvenog zdanja. Ključno je bilo da se prostorije ne zatrpaju zaostavštinom, već da se prostor pročisti, kaže ovaj dizajnerski duo.

„Uvek svoj enterijer gradimo na tri stuba. Prvi je, naravno, priča i koncept. Drugi je sam objekat - što je komplikovaniji, to nam je zanimljiviji. Ako ima veliki stub, možemo da radimo oko njega, ako nema prirodnog svetla, usmerimo se na to. I treće je, naravno, razlog zbog koga to radimo, svrha tog prostora. Zato ova tri stuba čine svaki prostor potpuno jedinstvenim“, naglašavaju Irina i Olja Sundukovi.

Poznate po minimalizmu koji krasi njihove prostore, ove dve dizajnerke akcenat stavljaju na ekspresivne detalje, koji povezuju jedinstveno istorijsko nasleđe sa prostorom u kome se nalaze. Nivoi se sužavaju ka vrhu strukture, a forma je inspirisana mauzolejom na Crvenom trgu. Tokom dana, taj deo služi za sedenje. Noću, to je podijum za igru.

Prostor je teatralno osvetljen, pružajući ugodan osećaj posetiocima. Kao kontrast minimalističkom nameštaju i elementima koji odbijaju svetlost, studio je naručio posebne velike antičke stolove i lustere koje su u saglasju sa istorijom zgrade u kojoj se nalaze.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво