Ovi buketi se jedu!

U buketima Ije Makejeve, Ruskinje koja živi u Novom Sadu, ima jabuka, šljiva, nara, ali i brokolija, paprika, pa i kulena. Svojim neobičnim aranžmanima osvojila je Novosađane, na redu je Šumadija.

Petočlana ruska porodica Makejev, pre tri godine preselila se u Novi Sad. I dok suprug Pavel radi na relaciji Srbija-Rusija, a sinovi uče jezik i idu u srpsku školu, Ija je odlučila da pokrene originalan posao: pravi jestive bukete od voća, povrća, kobasica i sira, u zavisnosti od želje mušterija.

„Naši buketi moraju da budu sveži i traju nekoliko dana, dva-tri dana jer to nije običan buket od cveća. Uglavnom pravimo bukete za Novi Sad i šaljemo za Beograd, zbog čega mi je bitno da u svakom gradu bude po neka jedna radionica“, kaže Ija. 

Ova Ruskinja odlučila je da svojim znanjem podstakne nezaposlene žene, pokrenula je video-kurs o tome kako da samostalno naprave neobični buket. Kurseve drži i u gradovima širom Srbije. Ekipa RTS-a zatekla je u Kragujevcu.

„Došla sam ovde i veoma mi se svidelo sve ovo, nismo još završili ali smatram da će sve biti dobro do kraja. Vrlo sam zadovoljna trenutno dokle sam stigla, pa ćemo videti dalje“, priča Kristina Dolovac iz Kragujevca.

Ideju je donela iz Rusije, gde su jestivi buketi veoma popularni.

Bukete naručuju svi koji bi hteli da iznenade neku dragu osobu. Sve češće, i dame odlučuju da poklone bukete muškarcima, što u Srbiji nije raširen običaj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво