Pehar kraljevića Petra i sajam vrhunske elegancije ovog vikenda u Beogradu

Beograd je po deveti put domaćin prestižne manifestacije "24 hours Elegance – Concours d’Elegance & Salon of Excellence", pod pokroviteljstvom „Đenerali osiguranja Srbija“. Događaj će biti u znaku izuzetne elegancije, ručno rađene odeće, obuće i asesoara, biće predstavljeni oldtajmeri, originalni pehar pobednika legendarne trke oko Kalemegdana održane 1939. godine, a gosti će uživati i u vrhunskim stranim i domaćim pićima.

Trodnevni spektakl, posvećen kulturi klasičnih automobila, rafiniranosti i vrhunskom kvalitetu održaće se od 6. do 8. septembra, u partnerstvu sa „Belgrejd voterfrontom“ i „Jaguarom“, Srpskim savezom za istorijska vozila, Britansko-srpskom privrednom komorom, a pod patronatom kraljevske porodice Karađorđević.

Okupljanje počinje na Belom dvoru u petak 6. septembra, pod pokroviteljstvom njihovih kraljevskih visočanstava, prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine, svečanim otvaranjem jedinstvene izložbe "Masters of Excellence", gde će se predstaviti majstori elegancije, ovog puta iz Velike Britanije.

Selekcija vrhunskih, ručno rađenih odela čuvene kuće elegancije „Edvard Sekston“ (Edward Sexton) iz Londona, koji oblače svetske zvezde od Mika Džegera, Eltona Džona do Naomi Kembel i Eni Lenoks.

Tu će biti i legendarni kreatori ručno rađenih košulja „Turnbul i Aser“ (Turnbull & Asser), kod kojih je sam Vinston Čerčil bio stalni klijent, a koji generacijama oblače svetsku
elitu.

Njima će se pridružiti i majstori ekskluzivne rukom rađene obuće „Gazijano i Gerling“ (Gaziano & Girling), cenjeni na svim merdijanima, čijim je kvalitetom oduševljen i prestolonaslednik Princ Čarls.

Automobilska zvezda večeri će svakako potpuno električni „Jaguar Aj-Pejs“ (Jaguar I-Pace), evropski i svetski automobil godine, koji će blistati ispred Belog dvora, kao još jedan legendarni britanski brend.

Pored etabliranih svetskih brendova tu su i vrhunski majstori nove generacije kao što su milanski brend „Viola Milano“ (Viola Milano) sa kolekcijom ekskluzivnih kravata, kao i srpski dizajner ručnih satova, Jovan Jelić, koji stvara pod brendom HOH (HOH), Evica Milovanov Penezić sa svojim brendom ručno rađenih rukavica „Evica glavz“ (Evica Gloves) i Zoran Smiljanić, dizajner senzacionalnih ženskih šešira pod brendom „Blekberdfild“ (Blackbirdfield).

Kako dolikuje britanskoj ediciji, gosti će uživati uz džin i tonik „Hendriks“, ali i u srpskim delicijama iz „Destilerije Zarić“ i „Konte de Valone“ (Conte de Vallone).

U subotu 7. septembra od 12 sati, Beograd na vodi će po treći put biti domaćin ovogodišnjeg izdanja salona klasičnih automobila „Belgrejd voterfront klasik kar šou 2019“ , a zvezde će biti formula „Ćisitalia“ (Cisitalia) iz 1949. godine iz kolekcije „Lopresto“, koju je vozio i sam šampion Tacio Nuvolari, kao i pobednike svetskih konkursa elegancije, „Lančia astura“ – ovenčana ove godine na „Vila d‘Este“, te „Fijat Stanđelini“ sa „Poltu Kvatu“ (Poltu Quatu) konkursa, kao i višestruke šampione trke „Mile milja“ trke, roudstere OSCA i SIATA –poznatog kolekcionara Pietra Tenkoni, kao i „bombonu“ dolće vita stila, skupoceni kabriolet „Lanča Aurelia B24 Amerika“ – velikog kolekcionara Nikole Livona.

Ekskluzivno, posetioci će imati priliku da vide izložbe bisera automobilskog dizajna srpskog dizajnera svetskog renomea, Marka Lukovića i njegove klase studenata, ali i da se podsete na nezaboravne trenutke Beogradske trke formula iz 1939. godine koja ove godine slavi 80. godina.

Ekskluzivno, direktno iz muzeja „Nuvolari“ iz Mantove, u saradnji sa „Motor heritidž“ (Motor Heritage) i „Đenerali osiguranjem“, stiže originalni pehar iz 1939. godine koji je Tacio Nuvolari osvojio na Grand Pri trci u Beogradu.

Ovaj vredni eksponat će biti izložen u zgradi Beograda na vodi i moći će da se vidi tokom manifestacije.

Ulaz na Salon automobila je slobodan, a na kraju dana biće proglašeni i najlepši oldtajmeri, koji će poneti laskavu titulu "Generali Best of Show 2019". Oldtajmere će ocenjivati stručni žiri, a dodela priznanja zakazana je za 17.30 časova.

Drugi deo subote, 7. septembra od 15 časova, u prelepom ambijentu Beograda na vodi, predstavljaju se najprestižniji svetski brendovi, okupljeni i ove godine na „Salonu izuzetnosti“ (Salon of Excellence) u partnerstvu sa časopisom Diplomacy & Commerce i Luxlife.rs.

Predstaviće se već pomenute prestižne kuće elegancije, a kao veliko finale događaja "24 hours of Elegance – Gloria & Hendricks party" u partnerstvu sa magazinom Glorija na terasi prestižnog hotela „Hilton“, biće kulminacija večeri i sjajan završetak manifestacije koja, sada već tradicionalno, spaja različite sfere luksuza, elegancije, dizajna i umetnosti u jedan nezaboravan doživljaj.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво