Olimpijske uniforme od reciklirane plastike

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine predstavili su uniforme za 10.000 volontera koji će nositi olimpijsku baklju širom Japana.

Uniforme su delom napravljene od recikliranih plastičnih flaša, koje je prikupila i reciklirala „Koka-Kola“ i one su, prema rečima organizatora, ekološki prihvatljive, prenosi Rojters.

Olimpijska baklja će biti proneta kroz svih 47 japanskih prefektura - od Hokaida na severu do Okinave na jugu, i skoro svi Japanci će imati priliku da je vide, pošto 98 odsto stanovništva živi na sat vremena od rute kojom će volonteri proći.

Baklja će krenuti 16. marta iz jednog sela u Fukušimi, a proći će pored Okume, gde je smešten deo nuklearnog kompleksa, kao i pored zamka Kumamoto, koji je pretrpeo velika oštećenja u snažnom zemljotresu 2016. godine.

„Olimpijska baklja će proći kroz oblasti Japana koje naporno rade na oporavljanju od prirodnih katastrofa“, rekla je Miho Takeda, članica Olimpijskog komiteta i petostruka osvajačica olimpijskih medalja u sinhronom plivanju.

Baklja će proći i kroz Memorijalni park Hirošima i preko planine Fudži, pre nego što stigne 24. jula na nacionalni stadion u Tokiju na ceremoniju otvaranja Letnjih olimpijskih igara.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво