Dodir glamura na „Srpskoj nedelji mode“

U finišu programa 12. „Srpske nedelje mode“ u Novom Sadu, osim predstavljanja novih kolekcija domaćih dizajnera, prikazane su i revije dizajnera iz Kirgistana, Kazahstana i Holandije.

Kazahstanski dizajner Ajdarkan Kalijev predstavio je interesantnu kolekciju zasnovanu na filcu i svili, uz obilje kazahstanskih ukrasa i tradicionalnih motiva, a sve u sintezi sa visokom modom. 

Tatjana Vorotnikova iz Kirgistana svojom novom kolekcijom približila je publici inovativnu kombinaciju tradicionalnih kirgistanskih metoda tkanja sa novim i eksperimentalnim tehnikama dizajna odeće, baziranim na paukovoj svili i drugim prirodnim materijalima.

„Drago mi je da svoju kolekciju mogu predstaviti na jednoj od pet najvećih nedelja mode u Evropi. Inspirisana tradicijom zemlje iz koje dolazim, imam čast da budem deo vaše manifestacije. Nadam se da je publika uživala“, istakla je Tatjana.

Usledila je revija Karmajkla Bajfilda, priznatog holandskog dizajnera koji živi u Njujorku.

„Za novu kolekciju, od materijala sam koristio pamuk i poliester. Na nedelji mode u Srbiji sam treći put. Prvi put sam na ovoj manifestaciji učestvovao aprila 2016. godine i uvek se rado vraćam. Postoje veliki modni događaji poput nedelja mode u Milanu, Londonu i Parizu. Ipak, svi ti događaji imaju samo ime, dok 'Srpska nedelja' mode ima i dušu, te je zbog toga smatram najvećom u Evropi“, naglasio je Karmajkl.

Domaći kreatori „na visini zadatka“ 

Priznati srpski dizajner Boško Jakovljević predstavio je publici nove modele koje je dizajnirao za brendove "Martini Vesto" i "Factor".

Jakovljević je ostao dosledan sebi i prepoznatljiv po savršeno skrojenim kreacijama od visokokvalitetnih materijala, ali se ponovo igrao stilovima i koloritom, pa je primetno da mu je inspiracija – muzika osamdesetih.

„Iz meseca u mesec dorađujem kolekciju, ona nije napravljena samo za Novi Sad, nije napravljena samo za Beograd ili Zagreb, već se 'vozi' kroz celu godinu i samo neki novi modeli ulaze, neki izlaze, a neki ostaju tokom cele godine. Imao sam ponovo tu grafiku osamdesetih, neke drugačije boje, ja inače volim da sve to samo malo pomerim ka sebi jer mislim da svako najbolje izgleda u onome u čemu se najbolje oseća“, rekao je Jakovljević.

Dizajnerka Marija Šabić svojom novom kolekcijom „Tragovi svetlosti“ ponovo je pokazala zbog čega je jedna od omiljenih među ljubiteljima savršeno krojenih elegantnih glamuroznih haljina koje ističu žensku senzualnost i onu blagu dozu provokacije koja je sofisticirana.

„Koristila sam materijale zlatne boje, odnosno detalje od zlatne čipke zbog toga što je ta boja uvek dominantna. Kombinovala sam je sa crnom, belom i bež, ali zlatna boja me uvek podseća na neke tragove svetlosti i ovog puta sam pokušala da izađem iz nekog svog 'rukopisa'. Veoma sam zahvalna mojoj muzi, Oliveri Balašević, koja je prvi model iznela na tako fantastičan način i podigla nivo cele revije“, rekla je Marija Šabić.

Treći dan dvanaestog izdanja "Serbia Fashion Week"-a zatvorile su revije Suzane Perić i grčkog kreatora Mariosa Karavasilisa.

Priznata domaća dizajnerka publici je predstavila novu kolekciju "Bondoir". „Haljine su autentične, pune boja, vedrine i lepršavosti koja ukazuje na senzibilnost i ženstvenost“, rekla je Suzana Perić.

Kolekcija dizajnera Karavasilisa inspirisana je dvadesetim godinama prošlog veka.

„Moja kolekcija predstavlja kombinaciju avangardnog stila i komercijalnih detalja. Cilj mi je bio da predstavim šarolik život sa čvrstim stavom. Inspiraciju sam našao u svetu punom boja i unutrašnjem ehu“, rekao je gost iz Grčke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво